Οι ΗΠΑ παραδίδουν όπλα στους Κούρδους της Συρίας και ο Erdogan το καταπίνει

1814
κούρδους
Oι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως άρχισε ήδη η διανομή των όπλων στους Κούρδους της Συρίας (YPG) και σε αυτά περιλαμβάνονται και όλμοι των 120 χλστ., ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan φαίνεται ότι το “κατάπιε” ή ότι έκρινε ότι τα οφέλη του ταξιδιού θα είναι περισσότερα από την υπόληψή του και σήμερα ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη τελικά θα πραγματοποιηθεί!
Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστούν οι κοινές περιπολίες με τους Κούρδους στα σύνορα με την Τουρκία.
Ο συνταγματάρχης και εκπρόσωπος του φιλοδυτικού υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού N. Dorian δήλωσε πως “Η περιπολία των Αμερικανών στρατιωτών στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας δεν είναι μια νέα κατάσταση. Θα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ενώ σχετικά με την συχνότητα που θα το κάνουμε ή το πότε θα σταματήσουμε, δεν μπορούμε να το πούμε”.
Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για την αμερικανική απόφαση την οποία χαρακτήρισε ασύμβατη με τη σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας, αλλά πρόσθεσε ότι “Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθούν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψής του, την ερχόμενη εβδομάδα (16-17 Μαΐου) στην Ουάσινγκτον.
Να τονίσουμε για άλλη μια φορά, ως Iskra, πως οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να προσέξουν πολύ για να αποφύγουν να καταστούν, στο όνομα της βοήθειας, πιόνι των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή. Θα ήταν κρίμα για τους αγώνες και το μέλλον τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας