Οι Εξαγωγές Πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώνονται σημαντικά λόγω κυρώσεων των ΗΠΑ

876
εξαγωγές

Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από τη δραστική συρρίκνωση των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώνονται σημαντικά εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων στον κρατικό ενεργειακό κολοσσό της Βενεζουέλας PDVSA καθώς και την αυξανόμενη πολιτική κρίση στη χώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που παραθέτουν πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

Αναμφισβήτητα, μια τέτοια συρρίκνωση προκαλεί αναταραχή στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, καθώς η Βενεζουέλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο. Οι εξαγωγές πετρελαίου βρίσκονται σήμερα αρκετά κάτω από το 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, το οποίο συνιστά μείωση περισσότερο από 10 τοις εκατό από το Δεκέμβριο και λίγο λιγότερο από το μισό σε σχέση με την παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας πριν από 18 μήνες, ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάσχεσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κρατικής PDVSA στη δικαιοδοσία τους και επέβαλαν απαγόρευση συναλλαγών με την εταιρεία. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν θρασύτατα πρόσθεσε στους δημοσιογράφους ότι, μπλοκάροντας τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA, οι Ηνωμένες Πολιτείες “φροντίζουν” για το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας