Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο

850
ερντογάν

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν πυροδοτούν το οξυμένο κλίμα των σχέσεων της Τουρκίας με Κύπρο και Ελλάδα, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό και επιτρέποντας στον ευρωατλαντισμό να εμφανίζεται ως διαιτητής στην περιοχή.

Απευθυνόμενος χθες, Τετάρτη 8 Μαΐου, στους Τούρκους ευέλπιδες, σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι υπάρχουν «αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο».

«Εσείς θα σταματήσετε τις αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιώματων μας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά.

«Εσείς θα αντιμετωπίσετε σαν ατσάλι κάθε απειλή σε κάθε σπιθαμή των συνόρων μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας, διότι εσείς είστε ο εκπρόσωπος του λαού μας, η ατσάλινη γροθιά του, η σκληρή καρδιά του, το βλέμμα του που τρυπάει το σκοτάδι και που αγκαλιάζει το μέλλον», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να δικαιολογήσει και τον Αττίλα, την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τη συνέχιση της κατοχής του 38% του εδάφους της, αναφερόμενους σε ελληνοκυπριακές «συμμορίες δολοφόνων». Όπως είπε στους Τούρκους ευέλπιδες, «εσείς είστε αυτοί που σώσατε τα αδέλφια μας στην Κύπρο που βασανίζονταν από τη βία των συμμοριών των δολοφόνων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας