Νέες απαράδεκτες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν

964
διπλωματία
Μετά την αποχώρηση από τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, οι ΗΠΑ έχουν επαναφέρει όλες τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης ενώ έχουν προχωρήσει και στην επιβολή νέων.

 

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε την Παρασκευή νέες κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν και βάζουν στο στόχαστρο τον πετροχημικό τομέα της χώρας,  περιλαμβάνοντας την εκμετάλλευση πετροχημικών με τεράστιο δίκτυο θυγατρικών και πωλητών.

«Το γραφείο για τον έλεγχο ξένης περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέλαβε δράση σήμερα κατά της μεγαλύτερης και πιο προσοδοφόρας εταιρείας εκμετάλλευσης πετροχημικών του Ιράν, την Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC)» αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ίδια αντιμετώπιση ορίζει και για το τεράστιο δίκτυο των 39 θυγατρικών και αντιπροσώπων πωλήσεων με έδρα εκτός Ιράν.

Το υπουργείο προσθέτει ότι απόφαση για την PGPIC οφείλεται σε υποτιθέμενη στήριξη του οικονομικού βραχίονα του IRGC, της κατασκευαστικής Χατάμ αλ-Ανμπίγια.

Οι εντάσεις μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ συνεχίζονται από τότε που η Ουάσιγκτον αποχώρησε την πυρηνική συμφωνία του 2015. Από τις 8 Μαΐου η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει την πίεση στην Τεχεράνη με την επιβολή ακόμα πιο σκληρών κυρώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας