Ερντογάν: Φρεγάτες του στρατού προστατεύουν το νέο τουρκικό γεωτρύπανο στην Αν.Μεσόγειο

988
ανατολική
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κλιμακώθηκε έπειτα από την προαναγγελία ερευνών και εξορύξεων σε θαλάσσια τμήματα εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο προστατεύεται από φρεγάτες του στρατού, προειδοποίησε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε πλήρως τα δικαιώματα των Βόρειων Κυπρίων αδελφών μας και των Τουρκοκυπρίων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη. Για τον λόγο αυτό αναγνωριστικά σκάφη μας επιχειρούν στην περιοχή».

Όπως ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, «οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους στη νότια Κύπρο, ειδικά σε ζητήματα όπως το πετρέλαιο στην περιοχή» και συνέχισε προειδοποιώντας «και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κλιμακώθηκε έπειτα από την προαναγγελία ερευνών και εξορύξεων σε θαλάσσια τμήματα εντός της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία. Λευκωσία και Αθήνα αντέδρασαν έντονα σ’ αυτή την κίνηση, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας