Με το ένα χέρι «καίνε» σπίτια και με το άλλο προβαίνουν σε πλειστηριασμούς

2197
φωτιά

«Πολιτικοί» εμπρησμοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν οι προαναγγελθείσες μεγάλες φωτιές των ημερών για τις οποίες φέρει βαρύτατες και ακέραιες ευθύνες η κυβέρνηση και διαχρονικά όλο το βρώμικο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας.

Κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο με το ένα χέρι «βάζουν» φωτιές στα σπίτια και καίνε δάση και λαϊκές περιουσίες, σκορπώντας φρικτό θάνατο σε πολίτες και παδιά.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο προβαίνουν, χέρι-χέρι με τις τράπεζες και με επίορκους συμβολαιογράφους, σε αθρόους πλειστηριασμούς σπιτιών και μικρομεσαίων ακινήτων, σε δυστυχείς δανειολήπτες που η κρίση τούς έφερε σε δεινή οικονομική θέση.

Όσο μείζον είναι το έγκλημα τού «πολιτικού» εμπρησμού σπιτιών και των «καρβουνιασμένων» νεκρών που τους συνοδεύουν, άλλο τόσο μείζον είναι το έγκλημα των διαχρονικών ληστρικών πλειστηριασμών και συχνά των «αφανών» ή εμφανών αυτοκτονιών που τους ακολουθούν.

Και τα δύο αυτά εγκλήματα δεν καταστρέφουν μόνο κατοικίες αλλά κυρίως ανθρώπινες ζωές και προκαλούν ψυχικά και οικογενειακά δράματα.

Συνιστά μέγιστη υποκρισία να βλέπουμε μία κυβέρνηση να κηρύσσει τριήμερο πένθος για τα θύματα της «πολιτικής» της, που βρήκαν φρικτό θάνατο στη φωτιά και από την άλλη την ίδια μέρα που κάηκαν με ευθύνη της σπίτια, να προβαίνει προκλητικά, αδίστακτα, χωρίς καμμιά ενοχή, σε πλειστηριασμούς σπιτιών.

Ο πλειστηριασμός σε αυτήν την φάση είναι η άλλη όψη του εμπρησμού σπιτιών.

Και οι δύο δολοφονούν την ισορροπία, την ψυχική υγεία, την υπόσταση, ακόμα και τους ίδιους τους ανθρώπους.

Κωφεύει η κυβέρνηση, κωφεύουν οι τράπεζες, κωφεύουν οι τραπεζίτες που έφαγαν τα παχυλά δάνεια του ενός δισ. από τις τράπεζες τους, κωφεύουν οι επίορκοι συμβολαιογράφοι στο αίτημα να ακυρώσουν, τουλάχιστον, γι’ αυτήν την Τετάρτη του πένθους τους πλειστηριασμούς που σχεδιάζουν.

Κωφεύουν γιατί εμείς κωφεύουμε στο αίτημα και την ανάγκη να ξεσηκωθούμε για να τους ανατρέψουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας