Δύσκολη η νύχτα στα Γεράνεια. Ύφεση της φωτιάς στα άλλα μέτωπα

1167
κίνδυνος

Δύσκολη παρέμεινε όλη τη νύχτα η κατάσταση στα Γεράνεια Όρη, με τους πυροσβέστες να δίνουν αδιάκοπη μάχη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου. Καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη χαράδρα, υπάρχει αδυναμία των δυνάμεων πυρόσβεσης να προσεγγίσουν το σημείο, λόγω της έλλειψης δασικών δρόμων.

Εξαιτίας των ανέμων, το μέτωπο κινήθηκε προς τον βορρά, και ο δήμαρχος Λουτρακίου προχώρησε στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Λιοντάρι, Κατσιβίρι και Νέα Πολιτεία, ενώ διατάχθηκε και η ομαδική αποχώρηση από τις παιδικές κατασκηνώσεις του Αλεποχωρίου, αλλά και η εκκένωση τριών μοναστηριών.

Πάντως, από την πυροσβεστική διευκρίστηκε ότι το μέτωπο είναι αρκετά μακριά από τις προαναφερθείσες θέσεις και ότι οι εκκενώσεις έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.

Τη νύχτα οι πυροσβέστες συνέχισαν να επιχειρούν στο μέτωπο της Καλλιτεχνούπολης, όπου δινόταν μάχη με τις εναπομείνασες διάσπαρτες πύρινες εστίες. Εδώ και ώρες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Ταυτόχρονα, σε ύφεση και υπό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στις θέσεις Μετόχι και Κακόπετρα, στα Χανιά Κρήτης, στο Ζεμενό Κιάτου, στην Κορινθία, στη Λάρυμνας Φθιώτιδας και στη Λευκίμμη του δήμου Σουφλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας