Μετεκλογικά το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Κυβερνητική ψηφοθηρία

1288
ξεπούλημα

Νέα παράταση στον διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, μετά τη προχθεσινή ανακοίνωση μιας ακόμη χρονικής μετάθεσης για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, οι όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων είχε κηρυχθεί άγονος, αφού κανένα από τα υποψήφια επενδυτικά σχήματα δεν είχε καταθέσει προσφορά που να πλησίαζε έστω την αποτίμηση της αξίας των μονάδων, η οποία είχε διενεργηθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή του εξωτερικού. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε διαμορφώσει εξαιρετικά ελκυστικούς όρους για τους αγοραστές, με μείωση προσωπικού, μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά και χρηματοδότηση προς τους νέους ιδιοκτήτες.

Πλέον, όπως φαίνεται και από τη χτεσινή εξέλιξη, που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ προέκυψε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, η κυβέρνηση επιδιώκει να αποσύρει από την προεκλογική επικαιρότητα το ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, σε μια προσπάθεια ψηφοθηρίας στις τοπικές κοινωνίες και στους εργαζομένους της ΔΕΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας