ΛΑ.Ε: Αρνούνται τη δημοσίευση της λίστας εξαίρεσης μνημείων από Υπερταμείο

1390
μνημείων

Η κυβέρνηση, υιοθετώντας τακτικές που παραπέμπουν σε πολιτική εξαπάτηση, αρνείται να παρουσιάσει τα έγγραφα που ζητά η Σύλλογος Αρχαιολόγων σε σχέση με την εκχώρηση μνημείων μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Υπέρταμείο, επιβεβαιώνοντας ότι η βούληση της να παραδώσει στους δανειστές ακόμη και τα πιο σπουδαία κομμάτια της ιστορίας μας είναι ξεκάθαρη, κρυφά από τον ελληνικό λαό.

Επίσημα, με δηλώσεις τους, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά έχουν αναφέρει ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τη λίστα εξαίρεσης, μεταξύ άλλων, με τα μνημεία που δεν θα μεταβιβαστούν στο Υπέρ – ταμείο. Στην πράξη, όμως, την αποκρύπτουν και δεν απαντούν στα συνεχή αιτήματα του Συλλόγου Αρχαιολόγων ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα στους δανειστές.

Πολύ απλά, η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου έχει προβεί σε πρωτοφανείς σε παγκόσμιο επίπεδο ενέργειες. Όχι μόνο εκχωρεί τον δημόσιο πλούτο και όλο τον παραγωγικό ιστό που είναι περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά προβαίνει και στην εκχώρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις φτηνές και σκοτεινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Αποτελούν προσβολή στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο και θα συμπαραταχτεί με τις προσπάθειες των κοινωνικών φορέων και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να μην περάσει στους δανειστές η διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας