Λαφαζάνης-ΛΑ.Ε στο πλευρό συμβασιούχων Δήμων απεργών πείνας που μένουν στο δρόμο

1604
λαφαζάνης

Βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και μέρες. Έχουν κατασκηνώσει εδώ και πολλούς μήνες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία. Πρόκειται για συμβασιούχους δήμων που μετά από πολλές ανανεώσεις συμβάσεων βρέθηκαν στο δρόμο. Αρχικά τους κόλλησαν την «ταμπέλα» των «παρατασιούχων» επειδή ορισμένοι εξ’ αυτών πήραν μικρές παρατάσεις στις συμβάσεις τους. Πλέον οι περισσότεροι έχουν μείνει χωρίς δουλειά ή θα πάρουν το δρόμο της ανεργίας τους επόμενους μήνες.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι – “παρατασιούχοι” είναι «θύματα» των υποσχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους έταξε τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου μέσω της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ αλλά στην πορεία οι περισσότεροι εξ’ αυτών έμειναν αδικαιολόγητα έξω από τους προσωρινούς  πίνακες που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή και κινδυνεύουν πλέον να μείνουν χωρίς δουλειά.

Οι «παρατασιούχοι» συναντήθηκαν με τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου ή και σε κάποιες περιπτώσεις, την επαναφορά τους στην εργασία. Σύμφωνα με τους εργαζομένους οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου εμφανίστηκαν «ανένδοτοι» απέναντι στα αιτήματα τους και απέρριψαν τα επιχειρήματα των εργατολόγων που βρέθηκαν στο πλευρό τους τονίζοντας ότι είναι «αδύνατη η μονιμοποίηση» τους.

Τις προηγούμενες μέρες ένας από τους απεργούς που έχουν κατασκηνώσει στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ανέβηκε στο κτίριο του ΥΠΕΣ και έφτασε στον 8ο όροφο απειλώντας να πέσει στο κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συμβασιούχο Καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου που έχει απολυθεί και είναι πατέρας 4 παιδιών.

Στο πλευρό των συμβασιούχων των Δήμων που κάνουν επί μέρες τώρα εξαντλητική απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής Αυγή Βουτσινά και Διονύσης Φλαμιάτος, μαζί με πλατιά αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του ζήτησε την άμεση αποκατάσταση αυτών των συμβασιούχων των Δήμων σε σταθερή εργασιακή σχέση, πολλοί από τους οποίους δουλεύουν από 20 συνεχή χρόνια, ως πράξη στοιχειώδους ευαισθησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

nor_soft
sdr_soft
nor_soft
nor_soft

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας