Κλειστές οι πόρτες της Νοτοπούλου στους απολυμένους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ

1411
νοτοπούλου

Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των πρώην συμβασιούχων της ΕΥΑΘ Α.Ε., τους οποίους επανειλημμένα είχε εξαπατήσει ο Πάνος Σκουρλέτης. Δίνοντας, έτσι, με πλήρη σαφήνεια, το περίγραμμα της αντίληψής της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κόσμου της εργασίας. 

Χθες το πρωί περίπου σαράντα πρώην συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το υπουργείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς από κυβερνητικά στελέχη για επιστροφή τους στην ΕΥΑΘ, αυτές δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Αντιπροσωπεία συμβασιούχων ζήτησε από την υφυπουργό να έχει μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να την ενημερώσουν για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διευθέτηση της υπόθεσής τους.

Η υφυπουργός, μέσω συνεργατών της, τους ενημέρωσε ότι είχε φόρτο εργασίας και δεν μπορούσε να τους συναντήσει. Η στάση της κυρίας Νοτοπούλου προκάλεσε δυσαρέσκεια στους πρώην συμβασιούχους οι οποίοι βλέπουν τις κυβερνητικές υποσχέσεις που είχαν αποσπάσει τον περασμένο Απρίλιο, περί επιστροφής τους στην ΕΥΑΘ, να αθετούνται.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας είχε γίνει συνάντηση του τότε υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των πρώην συμβασιούχων προς τους οποίους είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα αναζητηθεί φόρμουλα προκειμένου να επιστρέψουν στην εταιρεία. Μάλιστα, ακολούθησαν αρκετές συναντήσεις στο υπουργείο στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη νομική φόρμουλα η οποία υπό μορφή τροπολογίας θα περνούσε στο νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”.

Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά και ο Σκουρλέτης υποσχέθηκε στη συνέχεια η τροπολογία να περάσει σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια. Μετά την αποχώρησή του   από την κυβέρνηση οι συμβασιούχοι αναζητούν επαφή με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, γι’ αυτό και ζήτησαν τη χθεσινή συνάντηση με τη Νοτοπούλου, η οποία γνωρίζει το πρόβλημα. Η οποία τους γύρισε επικεικτικά την πλάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας