Κατρακυλά το Χρηματιστήριο Αθηνών-Άνω του 12% οι απώλειες για τις τράπεζες

994
πτώση

Νέες απώλειες παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις εντολές πωλήσεων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Μεγάλος χαμένος της εβδομάδας οι τράπεζες.

Νέες απώλειες εμφάνισε σήμερα, Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δίνοντας συνέχεια στο πτωτικό σερί του Αυγούστου.

Ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,85%, υποχωρώντας στις 792,06 μονάδες, με την εβδομαδιαία πτώση να διαμορφώνεται στο 5,8%.

Ο κλάδος – βαρόμετρο των τραπεζών παρουσίασε μικτά πρόσημα, με την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα να ενισχύονται κατά 0,83% και κατά 1,58% αντίστοιχα, ενώ την Eurobank και την Τρ. Πειραιώς να διολισθαίνουν κατά 1,9% και κατά 1,70% αντίστοιχα.

Από την αρχή της εβδομάδας, βέβαια, οι σωρευτικές απώλειες για τις μετοχές των τραπεζών υπερβαίνουν το 12%.

Στο ταμπλό, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ξεχώρισε η βουτιά της μετοχής της Fourlis (5,12%) και της Jumbo (4,10%), όπως και η – κόντρα στο πτωτικό ρεύμα – άνοδος της μετοχή της Aegean κατά 2,39%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60,21 εκατομμύρια ευρώ, με 40 μετοχές να ενισχύονται, 66 να υποχωρούν και 15 να παραμένουν αμετάβλητες.

Οι πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων εδράζονται, εν πολλοίς, στις διεθνείς ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, όπως και στον φόβο επιστροφής της ύφεσης σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας