Καταργήθηκε ο περιορισμός (από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ελεύθερης πρόσβασης σε χώρους πολιτισμού

1040
περιορισμός

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τις 24 Οκτωβρίου την ανάκληση του ψηφισμένου από την προηγούμενη κυβέρνηση περιορισμού της ελεύθερης πρόσβασης σε χώρους πολιτισμού για πολλές κατηγορίες μέχρι σήμερα δικαιούχων.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση συλλόγων και σωματείων:

Εκφράζοντας την ικανοποίησή μας για την θετική αυτή εξέλιξη και την έγκαιρη αναίρεση του δρομολογημένου, άδικου περιορισμού της ελεύθερης πρόσβασής μας σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον ευρύτερο στόχο μας, αυτόν της εξασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης σε χώρους Πολιτισμού για όλους τους πολίτες της χώρας, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Θεωρούμε ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία, ως δημόσια αγαθά, οφείλουν να προσφέρονται δωρεάν σε όλους, και δεν μπορούν να μπαίνουν σε ζυγαριές δημοσιονομικού κόστους, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με κριτήρια εισπρακτικά, δεν μπορούν να προσεγγίζονται υπό πρίσματα οικονομικής «ανταποδοτικότητας».

Πολλοί συνάδελφοι, και όχι μόνο από τους χώρους του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, πολλές συλλογικότητες και σωματεία, πολλοί φορείς, ενίσχυσαν αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, και επέτρεψαν να αποδειχθεί στην πράξη, για μια ακόμη φορά, ότι η αγωνιστική συσπείρωση σε δίκαια αιτήματα και η συλλογική διεκδίκηση, μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα!

Χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας συντονισμού Συλλόγων και Σωματείων, εκφράζουμε τη διάθεσή μας να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο πλατιά, στον δρόμο που ήδη έχουμε χαράξει: της αγωνιστικής συμπόρευσης και της συλλογικής διεκδίκησης.

Πρωτοβουλία συντονισμού Συλλόγων και Σωματείων:

  • Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων,

  • Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων,

  • Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

  • Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών,

  • Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ,

  • Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας