Κάλεσμα στην εκδήλωση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα (16-17/6)

1579

Η ΛΑ.Ε ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΑ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (16-17/6) ΣΤΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΑΡΤΑΣ, ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, στον τόπο που ο Άρης άφησε την τελευταία του πνοή

Ο ΑΡΗΣ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Η ΛΑ.Ε πήρε την πρωτοβουλία να τιμήσει στις 17 Ιούνη με εκδήλωση της στη Μεσούντα της Άρτας, στα Τζουμέρκα, τον Άρη Βελουχιώτη, στον τόπο που μαρτύρησε, στα 73 χρόνια από τον θάνατο του.

Ο Άρης μέσα και από την θυσία, του στις 16/6 του 1945, διάβηκε στην ιστορία περήφανος, ανυπότακτος και απροσκύνητος και σήμερα είναι όσο ποτέ επίκαιρος δείχνοντας το δρόμο για μια νέα λεύτερη, βαθιά δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της μετάβασης στο Μεσούντα και της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 16 Ιουνίου.

Αναχώρηση των πούλμαν από πλατεία Κάνιγγος στις 10.00. Η επιβίβαση των συντρόφων από τα Μέγαρα θα γίνει στα Goodys Μεγάρων και της Αργολίδας και Κορινθίας στον Ισθμό.

Άφιξη σε Άρτα στο ξενοδοχείο « Άρτα ΠΑΛΛΑΣ » περι τις 15.00.

Στις 13.30, στα γραφεία της ΛΑ.Ε Άρτας, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από   το Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το βράδυ στις 21.00, στην Πλατεία Μονοπωλίου της Άρτας, θα παρακολουθήσουμε λαϊκή συναυλία με τραγούδια της αντίστασης, των αγώνων και της παράδοσης του λαού μας, στην οποία θα παρέμβει ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Κυριακή 17 Ιουνίου.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Μεσούντα στις 10.00.

Στην πορεία προς Μεσούντα, με ολιγόλεπτη στάση στις Μελάτες Τζουμέρκωνθα αποτίσουμε φόρο τιμής στους δεκάδες μαχητές και μαχήτριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι το Πάσχα του 1947 και σφαγιάστηκαν από τον κυβερνητικό στρατό και τις παρακρατικές συμμορίες της περιοχής.

Άφιξη στη Μεσούντα και συμμετοχή στις 12.00, στην κεντρική εκδήλωση στο μνημείο του πρωτοκαπετάνιου που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

Στην κεντρική εκδήλωση, θα γίνει κατάθεση στεφάνου και ομιλία απο τον Γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δημήτρης Πεσλής, απο τους τελευταίους επιζόντες αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ της περιοχής.

Για τους νεότερους και τους πιο τολμηρούς, που θα διαθέτουν στοιχειώδη ορειβατικό εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια), θα υπάρξει χρόνος, με τη βοήθεια των συντρόφων της Άρτας, να προσεγγίσουν μέσα από μονοπάτι, το σημείο που έφυγε μαζί με το συναγωνιστή του μαυροσκούφη Γ. Τζαβέλλα, κάτω στο φαράγγι του Φάγγου, δίπλα στον Αχελώο.

Αναχώρηση από Μεσούντα για Βουλγαρέλι, όπου προβλέπεται στάση για καφέ.

Στις 16.30 αναχώρηση για Αθήνα, με προβλεπόμενη ώρα άφιξης περί τις 21.00.

Τέλος, να ενημερώσουμε όλους όσους θελήσουν να έλθουν στη Μεσούντα με δικό τους αυτοκίνητο, ότι η ευχερέστερη πρόσβαση είναι από Άρτα – Βουλγαρέλι, από την οποία απέχει 57 χιλ. περίπου.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μέχρι και 31 Μαΐου στους παρακάτω συντρόφους:

Χρήστο Παπαδόπουλο τηλ. 6977351961, Μάξιμο Μπόλα  τηλ. 6974920579,  Παναγιώτη Κατίκα τηλ. 6977229603, Κώστα Κατσάμπη τηλ. 6972206607, Δέσποινα Καρούση τηλ. 6973661353 και στο mail 1407dk@gmail.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας