Ιταλία-La Stampa: Ο Τζ.Κόντε φοβάται λαϊκή εξέγερση και λεηλασίες!

1750
κόντε

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa σε κύριο άρθρο της αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε φοβάται εξέγερση του πληθυσμού.

Ήδη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, την Πέμπτη μια ομάδα ανθρώπων εμφανίστηκε σε σούπερ μάρκετ στο Παλέρμο σε μια προσπάθεια να το λεηλατήσει.

Η άφιξη της αστυνομίας και των καραμπινιέρων απέτρεψε το χειρότερο.

Μάλιστα στο Μπάρι, στη Νάπολη και σε άλλες νότιες πόλεις που η παράπλευρη οικονομία συντηρεί πολλούς ανθρώπους, με τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους, αυξάνει η κοινωνική οργή.

Ο Πάπας προέβη σε συναγερμό χθες το πρωί κατά τη διάρκεια λειτουργίας το παρεκκλήσι της Σάντα Μάρτας : «Ας αρχίσουμε να βλέπουμε τις συνέπειες πέρα από την επιδημία, υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν».

Πολλοί Ιταλοί βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους που είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

Το Παλάσο Κίτζι (πρωθυπουργική κατοικία) προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι με προεδρικό διάταγμα ο Τζουζέπε Κόντε έδωσε εντολή για προκαταβολή εφάπαξ 4 δισεκατομμυρίων από το ταμείο αλληλεγγύης στους Δήμους.

Τα κεφάλαια να διανεμηθούν σε φτωχές οικογένειες  ως κουπόνια για έκπτωση 10% έκπτωση σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων.

Νεότερο, δημοσίευμα, της ίδια πηγής,  αναφέρει ότι ο Κόντε αποφάσισε να δώσει 300 ευρώ ανά οικογένεια που θα καλύπτει το κουπόνι των αγορών σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα- δηλαδή τους φτωχούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας