Η προσέγγιση Κούρδων – Άσαντ κρίνει το μέλλον του Ερντογάν και μπορεί να δώσει ανάσα στην υποτελή Ελλάδα

2931
προβοκάτσια

Η είδηση της προσέγγισης και πολύ περισσότερο μιας συμφωνίας, των Κούρδων μαχητών (YPG) με τον Άσαντ έπεσε ως κεραυνός στο ναρκοπέδιο της Συρίας.
Αν η είδηση αυτή επιβεβαιωθεί και μάλιστα επιβεβαιωθεί στην πράξη, όπως αναμένεται, με την αποστολή κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων στην επαρχία και στην πόλη Αφρίν, τότε όλα τα δεδομένα στην Βόρεια Συρία, πολιτικά και στρατιωτικά, αλλάζουν άρδην έως και ανατρέπονται.
Μια κατόπιν συνεννόησης με τους Κούρδους αποστολή συριακών στρατευμάτων στο Αφρίν, δεν θα αλλάξει μόνο τους στρατιωτικούς, αλλά κυρίως τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Η παρουσία κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων στο Αφρίν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άδεια της Ρωσίας.
Μια τέτοια άδεια, όμως, σημαίνει αλλαγή της ρωσικής στάσης απέναντι στην τουρκική εισβολή στο Αφρίν.
Σε μια τέτοια περίπτωση το πλήγμα στην Τουρκία του Ερντογάν θα είναι σχεδόν θανατηφόρο.
Όλα μπορεί να τα αντέξει αυτήν την ώρα η Τουρκία πλην της εναντίωσης της Ρωσίας.
Γι’ αυτό, ίσως, πανικόβλητος, σχεδόν, ο Ερντογάν εξήγγειλε άρον-άρον στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν, πριν βρει μπροστά του συριακές δυνάμεις και ίσως για να τις αποτρέψει.
Ο Ερντογάν τα παίζει όλα για όλα σε μια βρώμικη επιχείρηση, στην οποία έχει να επιδείξει πολύ μέτριες επιδόσεις.
Η δήλωση, πάντως, Τούρκων επισήμων ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τον συριακό στρατό μοιάζει περισσότερο με ωμό τυχοδιωκτισμό.
Ο Ερντογάν παίζει ανοιχτά το κεφάλι του στο Αφρίν. Η ήττα του στην συριακή επαρχία θα σημάνει πιθανότατα και το τέλος του, με σεισμικές ανατροπές στην Τουρκία και όλη την ευρύτερη περιοχή μας.
Η παραδομένη ελληνική μνημονιακή αποικία, ακραία υποτελής και ανίκανη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, μπορεί να δεχθεί μια ανέλπιστη ανάσα έναντι της τουρκικής πίεσης από τους ξεχασμένους Κούρδους που μάχονται, όμως, με το όπλο στο χέρι, από την Συρία, που έχει διακόψει μαζί της διπλωματικές σχέσεις και από την Ρωσία, που της έχει γυρίσει περιφρονητικά την πλάτη.
Οι εξελίξεις στην Συρία το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμες για την περιοχή και την χώρα μας.

Κ.Μ

ΥΓ: Και να σκεφτούμε ότι η εξωνημένη κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ακόμα αποδοκιμάσει την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν. Τέτοια εθελοδουλία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας