Η Ελλάδα στρατιωτική αποικία μιας φθίνουσας υπερδύναμης

1262
Η Ελλάδα στρατιωτική αποικία

Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση πως σε αυτή τη χώρα ζούμε σε άλλο κόσμο και σε γενική αφασία.

Ο Ν. Δένδιας δεν πήγε στην Ουάσιγκτον σε μια ανέφελη αλλά σε μια δραματική στιγμή για την Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις στη χώρα μας.

Ο Ν. Δένδιας πήγε στην Ουάσιγκτον την ώρα, που μετά το παλιό “Casus belli” της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας για τη μη επέκταση των χωρικών μας υδάτων έως τα 12 ν.μ, η Άγκυρα έστειλε αυτές τις μέρες άλλα δύο απίστευτα πολεμικά τελεσίγραφα.

Το πρώτο αφορούσε την “απαγόρευση” οποιασδήποτε ελληνικής θαλάσσιας έρευνας και στην Ανατ. Μεσόγειο πέραν των 6 ν.μ, το οποίο συνοδεύετο και με επίσημο χάρτη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος περιχαράκωνε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, από την Ρόδο και την Κρήτη έως την Κύπρο, στην τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία.

Το δεύτερο και ακόμα “χειρότερο” πολεμικό τελεσίγραφο της Άγκυρας, το οποίο ισοδυναμεί κυριολεκτικά με “κήρυξη πολέμου”, αφορούσε την αποστρατικοποίηση των νησιών. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν χωρίς περιστροφές δήλωσε ότι η μη αποστρατικοποίηση των νησιών μας αποτελεί νέα αιτία πολέμου και ότι η παραμονή σε αυτά ελληνικών στρατευμάτων σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται στα νησιά δεν υπάρχει ελληνική κυριαρχία!

Υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο η οποία να υφίσταται τέτοιες πρωτοφανείς και αυθαίρετες απαιτήσεις σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων και τής ίδιας τής κυριαρχίας της, οι οποίες να συνοδεύονται μάλιστα και με ευθείες άκρως ταπεινωτικές πολεμικές απειλές;

Και όμως ο Ν. Δένδιας πήγε αυτές τις δραματικές ώρες στην Ουάσιγκτον και μετέτρεψε την Ελλάδα με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε αμερικάνικο στρατιωτικό οικόπεδο, εκχωρώντας ανεπίτρεπτα και για αόριστο χρόνο ελληνικό έδαφος και γύρισε κυριολεκτικά με άδεια χέρια, με χιλιοειπωμένες ανούσιες αμερικάνικες δηλώσεις, στην πραγματικότητα εκθέσεις ιδεών και μάλλον χωρίς καν να έχει τολμήσει να θέσει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, τονίζοντας στην αμερικάνικη πλευρά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με ευθύνη της Τουρκίας!

Αποτελεί ειρωνεία ότι τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζουν καρμπόν αναλύσεις,  στην πραγματικότητα πανομοιότυπες προπαγανδιστικές φωτοκόπιες του ελληνικού ΥΠΕΞ, με τις οποίες αναγορεύονται διατυπώσεις του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ περί προάσπισης της ειρήνης και της σταθερότητας και του σεβασμού συνόρων, εδαφικής ακεραιότητας και διεθνούς δικαίου, ως ειδικά περίβλεπτα δήθεν δώρα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, ενώ η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκχώρησε με μύριους κινδύνους σε βάρος της και κατά πλήρη παραβίαση συνταγματικών της προβλέψεων, ελληνικό έδαφος προς απρόκλητη επιθετική στρατιωτική χρήση ενάντια σε φιλικές χώρες, χωρίς μάλιστα να λάβει όχι μόνο οικονομικά ανταλλάγματα αλλά κυρίως χωρίς να υπάρξει η παραμικρή δεσμευτική εγγύηση στρατιωτικής συνδρομής των ΗΠΑ σε περίπτωση απειλής και παραβίασης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ή και πολεμικής επίθεσης σε βάρος της χώρας μας.

Η Ελλάδα παραχώρησε βάσεις στις ΗΠΑ, όχι για το δικό της συμφέρον αλλά για να χτυπηθεί η Ρωσία, με την οποία δεν έχουμε τη παραμικρή διαφορά. Έδωσε τις βάσεις στις ΗΠΑ για να προωθήσουν οι τελευταίες όποιον ιμπεριαλιστικό έλεγχο μπορούν πλέον να ασκήσουν στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Έδωσε, επίσης, βάσεις στις ΗΠΑ για να χρησιμοποιήσουν οι τελευταίες την Ελλάδα ως “μεζέ” στο παζάρι για τον προσεταιρισμό του άσωτου συμμάχου, που αποκαλείται Τουρκία.

Μετά το γερμανικό οικονομικό μνημόνιο, ήρθε και το αμερικανικό στρατιωτικό υποδουλωτικό μνημόνιο, για να γίνει η αιχμαλωσία της χώρας μας πλήρης, αφήνοντας ως μόνη διέξοδο για τον τόπο μια μεγάλη δημοκρατική Ανατροπή.

* Το κείμενο δημοσιεύθηκε στα “ΝΕΑ” του Σαββατοκύριακου

Υ.Γ. 1. Κυβέρνηση και κατεστημένα μέσα ενημέρωσης προπαγανδίζουν ομοιόμορφα τη δήθεν θωράκιση που προσφέρει η ελληνοαμερικανική Συμφωνία στη χώρα μας απέναντι στο τουρκικό επεκτατισμό. Και όμως οι διατυπώσεις της πρόσφατης ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τη δήθεν «προστασία» της χώρας μας είναι ακριβώς οι ίδιες με εκείνες της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας του 1990 (βλέπε εδώ). Όλοι ξέρουμε ότι την ελληνοαμερικανική Συμφωνία του 1990 ακολούθησε το casus belli της Τουρκίας το 1995, η ταπεινωτική ήττα στα Ίμια το 1996, η «γκριζοποίηση» νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο, η άλωση ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κλπ κλπ. Να χαιρόμαστε την αμερικάνικη θωράκιση της χώρας μας! Μήπως ακολουθήσουν τα ίδια και πολύ χειρότερα τώρα;

2. Είναι πρωτοφανές ότι η ελληνοαμερικανική Συμφωνία δεν είναι μόνο πενταετής, που και αυτό είναι πολύ ως διάρκεια αλλά στην ουσία αορίστου χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι παραδίδεται εν λευκώ ελληνικό έδαφος στην αμερικάνικη κυριαρχία. Ακόμα χειρότερο είναι ότι η Συμφωνία δίνει την ευχέρεια στις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν νέες βάσεις όπου θέλουν και οποιαδήποτε στιγμή στο ελληνικό έδαφος και ιδίως στα νησιά, με το ελληνικό κατεστημένο μάλιστα να εκλιπαρεί για κάτι τέτοιο. Αποτελεί κατάντημα και εξευτελισμό να θεωρούν οι κρατούντες ότι η χώρα μπορεί να κατοχυρώσει την ελληνικότητα των νησιών και να τα προστατεύσει, μετατρέποντας τα σε αμερικάνικα στρατιωτικά προπύργια.

3. Οι κυρίαρχοι κύκλοι στη χώρα μας δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν πλέον την παλιά ισχύ και έχουν απωλέσει την ηγεμονία στον ευρασιατικό χώρο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να «κολλήσει» πίσω από τους ηττημένους των πλανητικών εξελίξεων και να επιτρέψει για πρώτη φορά στην Τουρκία να βρίσκεται στο «πλευρό» των νικητών. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει ένα περίεργο είδος “Ταιβάν” της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο, έχει άλλες δυνατότητες και προοπτικές, αρκεί να αποκτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και να πιστέψει στον εαυτό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας