Η Ελλάδα έχει την τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη!!!

1061
Ελλάδα έχει τη τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη

Μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης έχει, λόγω υψηλότατο φόρο και του καρτέλ των διυλιστηρίων, μια από τις ακριβότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης στην Ευρώπη.

Στα ύψη έχει φτάσει η αμόλυβδη βενζίνη, προκαλώντας ένα έξτρα άγχος στα νοικοκυριά

Την ανιούσα έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων.

Πολύ περισσότερο η αμόλυβδη βενζίνη, η οποία την περασμένη Δευτέρα (7/09) κόστιζε 1,682€, όταν την αντίστοιχη ημερομηνία του 2020 η μέση τιμή του λίτρου δεν ξεπερνούσε τα 1,432€.

Πρόκειται για μια ετήσια ποσοστιαία αύξηση που αγγίζει το 15%, ή, διαφορετικά, αύξηση 25 λεπτών το λίτρο.

Την πιο ακριβή αμόλυβδη βενζίνη (95 οκτανίων) καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι του Νομού Κυκλάδων όπου η μέση τιμή του λίτρου έχει εκτοξευτεί στα 1,917€, για να ακολουθήσουν τα Δωδεκάνησα με 1,833€.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, πως σε 21 περιοχές/Νομούς της Ελλάδας, η τιμή ξεπερνά τα 1,70€, γεγονός που αποτυπώνει ανάγλυφα το μπαράζ ανατιμήσεων που συντελείται και το επιπλέον οικονομικό βάρος που καλούνται να επωμιστούν τα νοικοκυριά.

Πρόκειται για τους Νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Αιτωλοακαρνανίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνης, Σάμου, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Χανιών και Χίου.

Τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Με μέση τιμή 1,682 ευρώ το λίτρο, η Ελλάδα έχει την τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Φινλανδία (1,683€), τη Νορβηγία (1,739€) και την Ολλανδία (1,842€).

Στον αντίποδα, η φθηνότερη τιμή της αμόλυβδης είναι της Ρωσίας (0,576€) και της Λευκορωσίας (0,700€), ενώ σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και στην Τουρκία (0,793€).

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας