Πέθανε ο Ανδρέας Τζέλης,δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χ.Α

978
Πέθανε ο Ανδρέας Τζέλης

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Τζέλης, που μαζί με τη Χρύσα Παπαδοπούλου και την Ελευθερία Τομπατζόγλου είχαν αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας Φύσσα, στην πολυετή δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Ανδρέας Τζέλης αγωνίστηκε για 5 χρόνια για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ενώ εξαιτίας της μάχης που έδινε για την υγεία του, δεν αγόρευσε στο τέλος της δίκης.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης με ανάρτησή του στο Facebook αποχαιρετά τον Ανδρέα Τζέλλη που όπως αναφέρει στάθηκε «βράχος για την πολιτική αγωγή». 

«Του οφείλουμε πολλά» – Το αντίο του Κώστα Παπαδάκη στον Ανδρέα Τζέλη

Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, σε δήλωσή του για την απώλεια του Ανδρέα Τζέλη, σημειώνει ότι όλοι όσοι έδωσαν τη μάχη για την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης, του «οφείλουμε πολλά».

«Η όγδοη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η πρώτη μετά την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μια πρωτοφανή νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που ανέτρεψε τη ροή της ιστορίας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει ότι η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν ολοκληρώνεται στα δικαστήρια αλλά στους δρόμους, στα συνδικάτα και τους μαζικούς χώρους.

Η φετινή επέτειος συνοδεύεται όμως και από ένα δυσάρεστο νέο, τον θάνατο του Ανδρέα Τζέλη, του πρώτου δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, μετά από πολυετή ασθένεια. Ο Ανδρέας Τζέλης έδωσε με πολύ μεγάλο ζήλο τη μάχη στο δικαστήριο, συνέβαλε καθοριστικά στην αποδόμηση της υπερασπιστικής γραμμής της Χρυσής Αυγής αλλά και στην ενωτική δράση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής. Συνέχισε την προσπάθεια του αυτή όσο του το επέτρεπαν οι δυνάμεις του. Του οφείλουμε πολλά. Αυτές τις μέρες θα πορευόμαστε μαζί του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας