Decandance

1328
Decandance

Ματαίως ψάχνεις να βρεις και να νιώσεις μία νότα πολιτικής αισιοδοξίας στο υπάρχον πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Το πολιτικό σύστημα νοσεί εδώ και πολύ καιρό και η αποφορά της νοσηρότητός του καθίσταται όλο και πλέον έντονη.

Οι πολίτες την αισθάνονται και ίσως εν τέλει αυτή να είναι μία νότα αισιοδοξίας,η οποία φυσικά αναμένεται να εκδηλωθεί και εκλογικά, γεγονός μάλλον αμφίβολο. Ωστόσο ο γαρ καιρός εγγύς προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος έκφρασης και δυσφορίας των πολιτών,αποφεύγοντας τους δούρειους ίππους που είτε εμφανίζονται, είτε θα εμφανιστούν.

Ένας πρωθυπουργός της εικονικής πραγματικότητος του διαδικτύου,μακριά και έξω από την πραγματικότητα της κοινωνίας,προσπαθεί να περισώσει την προσωπική του κατάρρευση και της κυβέρνησεως του,έχοντας αποτύχει παταγωδώς εδώ και πέραν της διετίας σε όλα και μία ανίκανη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση,η οποία αδυνατεί να σταματήσει τόσο την έκπτωση της Δημοκρατίας,όσο και την παρατεινόμενη οικονομική ύφεση,στην οποία και η ίδια έχει συμβάλλει. Ίσως η αλλαγή ηγεσίας στα δύο μεγάλα κόμματα,με ταυτόχρονη αλλαγή της πολιτικής τους στην κατεύθυνση της εδραίωσης της Δημοκρατίας,της Εθνικής Ανεξαρτησίας και μίας γενναίας εκ βάθρων ανακατευθύνσεως να αποτελεί μία λύση,έχοντας πάντα υπ’όψιν μας ότι το πολιτικό σύστημα σε παρόμοιες αλγεινές καταστάσεις χρησιμοποίησε την τακτική μίας συγκυβέρνησης ” οικουμενικής” ή και μή. Ωστόσο η αλλαγή ηγεσίας για τα δύο κόμματα ή για το ένα από αυτά είναι μάλλον αναπόφευκτη μετεκλογικά.

Είδαμε τον πρωθυπουργό τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, στο προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη, να τις αποδίδει σε αρχηγό άλλου κόμματος. Τον ακούσαμε στην ομιλία του στην ΔΕΘ και έπειτα στην συνέντευξη τύπου,αφ’ενός να λέει ότι στάθηκε όρθια η χώρα στην κρίση του ιού και αφ’ετέρου ότι τα σύνορα δεν κινδυνεύουν να δεχθούν πίεση από ένα ενδεχόμενο νέο προσφυγικό κύμα. Προφανώς και καμία χώρα στον κόσμο δεν κατέρρευσε από τον ιό και κάθε κυβέρνηση εγγυάται τα χερσαία της σύνορα,αυτονόητο γεγονός δηλαδή,καθώς αυτό είναι πρώτιστο καθήκον της.

Τα δωρεάν data που μοίρασε ο πρωθυπουργός στην νεολαία,πιστεύουμε ότι θα μείνουν στην πολιτική ιστορία του τόπου,ως προς το πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο αναδεικνύει την σύγχυση και την απουσία σοβαρών συμβούλων,στο οποίο βρίσκεται η ΝΔ. Το δε οικονομικό “πακέτο” στήριξης που αφορά ” ελαφρύνσεις” και “ενισχύσεις” στους πολίτες προκειμένου να μην θιχθεί το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα τους από τον στασιμοπληθωρισμό,ο οποίος συνεχώς θα διευρύνει την ύφεση,αφ’ ενός έχουν συγκεκριμένο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα που δεν αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση μεσομακροπρόθεσμα-μία ασπιρίνη είναι-αφ’ ετέρου δε ο προεκλογικός χαρακτήρας του είναι έκδηλος ένεκα του βραχυπρόθεσμου προσανατολισμού του.

Είδαμε επίσης έναν πλήρως αποτυχημένο ,σε βάρος της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας,ανασχηματισμό ο οποίος και τούτος αποκτά ιστορικό χαρακτήρα κυρίως ως έκφραση πανικού της κυβέρνησης,καθώς και αντιλαικός είναι και μακριά και έξω από τις ρίζες της ΝΔ . Περί συγκυβερνήσεως ήδη δεξιάς και ακροδεξίας κυρίως πρόκειται.

Υπενθυμίζουμε στον κύριο πρωθυπουργό ότι στις περισσότερες χώρες που εφάρμοσαν παρόμοια μέτρα με αυτά της κυβέρνησης του για την αντιμετώπιση του ιού,εκείνο το οποίο συνέβει είναι αυταρχική περιστολή των εξ αιώνων δημοκρατικών ελευθεριών,τα οποία συνταγματικώς είναι κατοχυρωμένα. Τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ελλάδα,οι αναστολές εργασίας,κυρίως στον τομέα της υγείας,ένεκα μη εμβολιασμού,αποδεικνύουν την κραυγαλέα αποτυχία της κυβέρνησης στον τρόπο αντιμετωπίσεως του ιού. Πήγαν περίπατο τα δισ. ευρώ προπαγάνδας που αφειδώς μοίρασε στα ΜΜΕ,αντί τούτα να κατευθυνθούν στην ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν είχε και πολύ περισσότερο σήμερα δεν έχει το δικαίωμα ” να κουνά το δάκτυλό της” στους πολίτες,χωρίς να αναλαμβάνει η ίδια την αποκλειστική πολιτική ευθύνη που φέρει,αλλά να προσπαθεί να την μεταφέρει από την έλλειψη ατομικής ευθύνης την πρώτη φορά,στους “ανεμβολίαστους” σήμερα τους οποίους λοιδορεί και διώκει,χωρίς να τους έχει πείσει. Κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ να επιφέρει τον διχασμό και τις διακρίσεις στην κοινωνία.

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης φυσικά σημαίνει μόνον παραίτηση και προκήρυξη εκλογών.

“Φθινόπωρο’ τα φύλλα

σε νέα δοκιμασία

Παίζεται αθανασία;

Ναι,αλλά πως;

Μεσ’απ’τον θάνατο;

1-10-1986″

(Νίκος Καρούζος”Οιδίπους τυραννούμενος και άλλα ποιήματα”Εκδόσεις ” Ίκαρος” 2014,σελ.354)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας