Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει την κατασκευή πυραύλων, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους

1100
κορέα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, που δεν κατανομάζονται, δορυφόροι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει συνεχή δραστηριότητα σε εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα.

Κατά τους αμερικανούς αξιωματούχους υπάρχουν ενδείξεις για την κατασκευή ενός ή και δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας στο ίδιο εργοστάσιο, στο οποίο κατασκευάστηκε και ο πρώτος πύραυλος με ικανότητα να φτάσει στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι εικόνες των δορυφόρων δείχνουν οχήματα να κινούνται προς και εκτός της εγκατάστασης, αλλά δεν αποκαλύπτουν σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει το έργο της κατασκευής.

Σημειώνεται ότι δεν είναι οι πρώτες πληροφορίες, που κάνουν λόγο για συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας. Στα τέλη Ιουνίου είχαν δει το φως στοιχεία για πιθανή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, παραδέχθηκε ενώπιον της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να παράγει καύσιμο που της επιτρέπει την κατασκευή πυρηνικών όπλων, παρά τη δέσμευσή της να προβεί σε αποπυρηνικοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας