Ελλάδα, η Ουκρανία του Νότου εν δράσει στο Κόσσοβο.

1650
Ελλάδα

Ο Αλβανικός εθνικισμός εν δράσει. Η Συμφωνία των Βρυξελλών του 2013 μετά και από διμερείς διαπραγματεύσεις, προέβλεπε τη διαμόρφωση μιας Ένωσης Σερβικών Δήμων, η οποία θα απολάμβανε έναν βαθμό αυτονομίας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Σέρβων του Κοσσόβου.

Η Συμφωνία θα έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα μέρη την 4η Αυγούστου αλλά η Αλβανική πλευρά, παρά την εκπνοή της προθεσμίας, αρνείται πεισματικά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, δυναμιτίζοντας το κλίμα στην περιοχή και προκαλώντας ανησυχίες για συγκρούσεις και γενικότερη ανάφλεξη.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο, η γνωστή ως KFOR, αντί να παίξει έναν ρόλο διαφύλαξης και εφαρμογής των συμφωνιών και της ειρήνης, υποστηρίζει, σχεδόν, απροκάλυπτα τον Αλβανικό εθνικισμό εναντίον των Σέρβων. Μέχρι που έφθασε στο σημείο να απειλεί με περικύκλωση (άλλες πληροφορίες λένε ότι περικύκλωσε) ηλεκτρικό σταθμό υπό τον έλεγχο των Σέρβων, με στόχο να αποτρέψουν την Σερβική πλευρά να κηρύξει μονομερώς την αυτονομία της, ως απάντηση στην Αλβανική αδιαλλαξία.

Το θλιβερό στην περίπτωσή μας είναι ότι η Ελλάδα, δυστυχώς, μετέχει με Έλληνες στρατιώτες στη Νατοϊκή δύναμη KFOR του Κοσσόβου και για άλλη μια φορά, μεροληπτεί και παίζει βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των Σέρβων και της ειρήνης στην περιοχή.

Θα μας πείτε ότι ο ρόλος αυτός ταιριάζει γάντι στα σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα – Κοτζιά, οι οποίοι, κάτω από την καθοδήγηση του Αμερικανού πρέσβυ στην Αθήνα, G. Pyatt, θέλουν μια Ελλάδα πιόνι των ΗΠΑ και αντι-ρωσική Ουκρανία του Νότου.

Και λέμε ταιριάζει γάντι με αυτούς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς διότι η Σερβική πλευρά θεωρείται το τελευταίο, μετά τη Βοσνία, οχυρό φιλικών σχέσεων που διαθέτει η Ρωσία στα Βαλκάνια. Επομένως, η ελληνική συμβολή σε άλλη μια τραγωδία των Σέρβων για την εξυπηρέτηση αμερικανικών, Νατοϊκών και αντι-ρωσικών σχεδιασμών στην Βαλκανική, θα είναι ευχής έργον για τους εθελόδουλους των Αθηνών, όσο και αν αυτό απειλεί την ειρήνη και βλάπτει τα νόμιμα εθνικά μας συμφέροντα.

Ν.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας