Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε μέσα ενημέρωσης. Συλλήψεις δημοσιογράφων με μήνυση Καμμένου

2135
μέσα

Στα γραφεία της ιστοσελίδας «Liberal» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» εισέβαλαν το Σάββατο άνδρες της ΕΛΑΣ, εκτελώντας το αυτόφωρο εναντίον επτά δημοσιογράφων, έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ωστόσο απουσίαζαν, προκειμένου να δικαστούν, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πρόκειται για τους Θανάση Μαυρίδη, Παναγιώτη Λάμψια, Βασίλη Γεώργα, Γιώργο Μπαλγκά, Κατερίνα Γαλανού, Γαβριήλ Σερέτη και Νικολέττα Μουτούση.

Μάλιστα, οι κ.κ. Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού παρουσιάστηκαν αργότερα, αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον για μία νύχτα, εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα.

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου υποβλήθηκε στον απόηχο πρωτοσέλιδου της εφημερίδας για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία προορίζονταν για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Την εισβολή της εφημερίδας στα γραφεία των δύο μέσων ενημέρωσης και τη δίωξη των δημοσιογράφων έχουν καταγγείλει πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η Λαϊκή Ενότητα.

Καταγγέλλοντας και αποδοκιμάζοντας το συμβάν, η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από τη δημοσίευση ενός άρθρου, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί, η Ένωση σημειώνει ότι «έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη».

«Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον  Τύπο», σπεύδει να προσθέσει και καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει για να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία «στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης».

Προαναγγέλλει δε, ότι θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα «σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας