Εισήγηση για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης λόγω συνιδιοκτησίας

947
υποβιβασμό

Στο πειθαρχικό όργανο της Super League θα κριθεί το αν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη θα υποβιβαστούν, καθώς η χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με 3-2 ψήφους, προτείνει αυτή την ποινή για συνιδιοκτησία. Παράλληλα επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ στην κάθε μία. Υπενθυμίζεται πως η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία, το πειθαρχικό όργανο της Super League πρώτα θα καλέσει σε απολογία τις δύο ομάδες και μετά θα αποφασίσει. Αμέσως μετά, σε περίπτωση που προχωρήσει στον υποβιβασμό των δύο ομάδων, θα υπάρχει το δικαίωμα της έφεσης μέχρι και το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο CAS.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι παρά το ότι η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, «δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

Η ανακοίνωση της εισήγησης της ΕΕΑ έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – Βόλος (που ολοκληρώθηκε με νίκη του «δικεφάλου» με 1-0), προκαλώντας αντιδράσεις των φιλάθλων που ανάρτησαν πανό ενάντια στην κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας