''Στρατηγικός κακοπληρωτής'' ή πως η μεσαία τάξη μετατράπηκε σε άθροισμα κλεφτών και απατεώνων!

2340
στρατηγικός

Το τελευταίο διάστημα δίνει και παίρνει μια νέα ορολογία, που έχει εισβάλλει για τα καλά στην δημόσια σφαίρα: ο στρατηγικός κακοπληρωτής!
Σύσσωμοι οι υπουργοί καταγγέλλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, συλλήβδην, σχεδόν, τους δανειολήπτες ως στρατηγικούς κακοπληρωτές, με δυο λόγια ως κλέφτες και μπαταχτσήδες.
Ιδιαίτερα όσοι έχουν ένα σχετικά μεγάλο σπίτι ή χρωστάνε, χωρίς να αποπληρώνουν, ένα σχετικά μεγάλο ποσό κατηγορούνται εκ προοιμίου από τους κυβερνώντες, συλλήβδην, ως κλέφτες και λωποδύτες.
Αφού λοιπόν, οι καταγγέλλοντες υπουργοί είναι τόσο βέβαιοι, γιατί μιλούν αορίστως και γενικώς;
Γιατί δεν καταγγέλλουν επωνύμως και με στοιχεία αλλά συκοφαντούν γενικώς;
Και με ποιο δικαίωμα το κάνουν;
Πως είναι δυνατόν να θεωρούν εκ των προτέρων έναν πολίτη που σε άλλες εποχές έφτιαξε με δάνειο ένα σχετικά μεγάλο σπίτι, πως είναι αδύνατο να καταρρεύσει οικονομικά μέσα στην κρίση και τώρα να μην μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου του;
Γιατί περίπου αποκλείουν περιπτώσεις, οι οποίες είναι συνήθεις τα τελευταία χρόνια, τις βλέπουμε γύρω μας και συνεχώς πληθαίνουν, μάλλον, παρά μειώνονται;
Άλλοτε η μεσαία τάξη για τους εκάστοτε κυβερνώντες ήταν το καμάρι τους.
Τώρα έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, εξιλαστήριο θύμα και μια τάξη διαφθορείο, στην οποία πρέπει να φορτώσουμε όλα τα κακά με μιρκότερο την κλεψιά.
Ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ η μεσαία τάξη είναι το ιδανικό πεδίο βολής για να ξεφορτώσει τις αμαρτίες του.
Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα με τις ”λίστες”.
Ποτέ δεν διασταύρωσε στοιχεία και ειδικά τα στοιχεία εξόδου κεφαλαίων με όσους χρωστάνε πολλά χρήματα.
Ποτέ δεν έκανε τίποτα για να αποκαλύψει το μαύρο χρήμα σε διαστάυρωση με εκείνους που έχουν μεγάλες οφειλές στις τράπεζες.
Και δεν το έπραξε για τον απλό λόγο ότι δεν θέλει να θίξει συμφέροντα και πρόσωπα.
Αυτό που θέλουν η ηγεσία και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι να χρησιμοποιεί την ορολογία του στρατηγικού κακοπληρωτή για να συκοφαντεί ως κλέφτες και λωποδύτες γενικώς όλους όσοι άνήκουν στη μεσαία τάξη και την μεσαία προς ανώτερη τάξη, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένα κανέναν.
Και το θέλει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ για έναν και μόνο λόγο: για να μπορεί με αυτό το τέχνασμα να αρπάξει ”εύκολα”, όπως μπορεί να νομίζει, σπίτια και περιουσίες και να βγαίνει ”λάδι” και από πάνω ως ”ρομπέν” τάχα του δημοσίου συμφέροντος.
Είναι μακριά νυχτωμένοι οι άθλιοι προπαγανδιστές, ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες και συκοφάντες της κυβέρνησης.
Διότι, με τις μεθοδεύσεις τους, χάνουν προς πάσαν κατεύθυνση και προς τις λαϊκές τάξεις, που δεν τρώνε κουτόχορτο και προς τις μεσαίες, οι οποίες ενώ φτωχοποιούνται νοιώθουν ότι βάλλονται συλλήβδην και τοποθετούνται στο κάδρο του κατηγορουμένου!

Μια φθαρμένη και παρακμιακή κυβέρνηση και μια σάπια μνημονιακή πολιτική τάξη δίνουν την εικόνα του πνιγμένου, που μάταια προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του.

Κ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας