Βενεζουέλα: Χωρίς αποδέκτες το κάλεσμα των ΗΠΑ για στρατιωτικό πραξικόπημα

1634
βενεζουέλα

Κλιμακώνοντας την ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ κάλεσαν τις ένοπλες δυνάμεις της λατινοαμερικάνικης χώρας να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα, με την προσχώρησή τους στο στρατόπεδο του αυτοανακηρυχθέντος “προέδρου” Χουάν Γκουαΐδό, ακολουθώντας το παράδειγμα του πτέραρχου Φρανσίσκο Γιάνες.

“Οι ΗΠΑ καλούν όλα τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πτέραρχου Γιάνες και να προστατεύσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές, που υποστηρίζουν τη δημοκρατία”, ανέφερε στο Twitter ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, επιχειρώντας να προσδώσει ψευδή “δημοκρατικά” χαρακτηριστικά στο υπό εξέλιξη αντιδημοκρατικό πραξικόπημα.

Ο πτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες, στον οποίο αναφέρονται οι ΗΠΑ, κάλεσε τους στρατιωτικούς να λιποτακτήσουν και να στραφούν κατά του νόμιμου εκλεγμένου προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Στον λογαριασμό της στο Twitter η στρατιωτική Διοίκηση της Βενεζουέλας κατηγορεί τον πτέραρχο για προδοσία. Ο Γιάνες είναι ο πρώτος εν ενεργεία στρατιωτικός στη Βενεζουέλα που αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό, από τότε που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου.

Είναι προφανές πως η μεγάλη πλειονότητα των στρατιωτικών της Βενεζουέλας απορρίπτει την αμερικανική παρέμβαση και στηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. 

Εν τω μεταξύ η ένταση συνεχίστηκε χθες και στους δρόμους του Καράκας, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες συγκεντρώσεις, από τους οπαδούς του πραξικοπηματία Γουαϊδό και τους υποστηρικτές της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας