Αμερικανικές κυρώσεις κατά PDVSA: Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών

1443
pdvsa

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει οικονομικά τη θεραπεία τους στο εξωτερικό, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

«Η Βενεζουέλα καταδικάζει τις εγκληματικές συνέπειες που προκάλεσαν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας, η οποία παρεμποδίζει την εφαρμογή ανθρωπιστικών προγραμμάτων υγειονομικής βοήθειας για τον λαό της Βενεζουέλας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Η εταιρεία της Βενεζουέλας βοηθά τους πολίτες της Βενεζουέλας χρηματοδοτώντας τη θεραπεία, τις χειρουργικές επεμβάσεις και τη μεταμόσχευση, σύμφωνα με το Καράκας.

«Αυτή τη στιγμή, στο πλαίσιο συμφωνιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που εφαρμόζει η PDVSA, εκατοντάδες ασθενείς φροντίζονται σε ιατρικά ιδρύματα στο εξωτερικό και περισσότερους από 500.000 ασθενείς σε εθνικό επίπεδο», σημείωσε το υπουργείο.

Η υγεία αυτών των ανθρώπων κινδυνεύει τώρα από το παράνομο πάγωμα εταιρικών κεφαλαίων που προορίζονται για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πολυάριθμους γύρους κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας ως απάντηση στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Στις 28 Ιανουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων στην PDVSA της Βενεζουέλας, εμποδίζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας