Ώρα μηδέν για Κίεβο: 9χιλιόμετρα από Ουκρανική Βουλή οι ρωσικές δυνάμεις

1187

Θέμα ωρών αν όχι λεπτών φαίνεται να είναι το τελικό ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο.

Στις 10: 45 το πρωί της Παρασκευής, εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν βόρεια της πρωτεύουσας καθώς οι επελαύνουσες, χερσαίες ρωσικές δυνάμεις πλησίαζαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο αυτής.

Στο Κίεβο υπάρχουν αναφορές για δραματικές σκηνές: Πεζοί τρέχουν για να βρουν ασφάλεια ενώ πυρκαγιές και εκρήξεις ακούγονταν στην περιοχή του Ομπολόν.

Μεταδίδεται ότι η απόσταση των ρωσικών δυνάμεων από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας είναι πλέον μικρότερη από 10 χιλιόμετρα.

Ο Υπουργός Αμυνας της χωρας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έφθαναν στο προάστειο Ομπολόν, προέτρεψε τους πολίτες να αντισταθούν:

Οπως επιβεβαίωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι ρωσικές επιχειρήσεις διεξάγονται πλέον μέσα στο Κίεβο.

Το ουκρανικό Υπουργείο Αμύνης ανέφερε ότι ο «εχθρός», βρίσκεται στην περιοχή του Ομπολόν, περιπου 9 χιλιόμετρα από το Κοινοβούλιο του Κιέβου στοπ κέντρο της πόλης

Οι κάτοικοι ενθαρρύνθηκαν να κάνουν ακόμη και βόμβες μολότοφ για να αντισταθούν ενώ σε άλλους δόθηκε σύσταση να αναζητήσουν καταφύγιο.

Λέω να συμπληρώσεις σε αυτό που έχουμε επάνω

 

Νωρίτερα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μάχονται εναντίον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένωνσε δύο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που βρίσκονται αντίστοιχα 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

«Αερομεταφερόμενες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανία μάχονται γύρω από τις πόλεις Ντίμερ και Ιβανκίβ όπου έχει φτάσει μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων του εχθρού», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανάρτηση αυτή, η προέλαση «των υπέρτερων δυνάμεων του στρατού σταμάτησε στον πόταμο Τετερόφ. Η γέφυρα του ποταμού καταστράφηκε».

Το γενικό επιτελείου στρατού της Ουκρανίας επεσήμανε εξάλλου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστομέλ, προ των πυλών του Κιέβου, το οποίο χθες είχε δεχθεί επίθεση από ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες απωθήθηκαν.

«Μια τακτική μονάδα των δυνάμεων ασφαλείας ελέγχει το αεροδρόμιο Γκοστομέλ όπου είχαν διεισδύσει χθες αερομεταφερόμενες ρωσικές μονάδες», σημείωσε στο Facebook.

Mε πληροφορίες από BBC, Guardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας