Όχι Λαβρόφ στη πρόταση Μητσοτάκη για υγειονομικό διαβατήριο

556

Αντιτίθεται στην εθελοντική βάση εμβολιασμού

Αντίθετος στην ιδέα των διαβατηρίων εμβολιασμού εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Επικριτικός απέναντι στην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκδώσει διαβατήρια εμβολιασμού για όλους όσοι το έκαναν, εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σήμερα, Τρίτη, η ιδέα της ΕΕ αντίκειται στην εθελοντική φύση των εμβολιασμών.

«Πολλοί λένε ότι η ιδέα αντίκεται στους κανόνες της Δημοκρατίας, γιατί υπάρχει μία απόφαση στην ΕΕ ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός. Εάν υπάρξει αυτό το διαβατήριο Covid, αυτό θα αντίκεται στην αρχή του εθελοντισμού. Άρα, οι πολίτες θα αναγκαστούν (σ.σ. να εμβολιαστούν). Θα δούμε πώς θα τελειώσει (σ.σ. το ζήτημα). Ελπίζω, η απόφαση θα ληφθεί αφού έχει ληφθεί υπόψιν η γνώμη των κρατών μελών και να μην τούς επιβληθεί. Ο παράγοντας περί εθελοντισμού είναι πολύ σημαντικός» ξεκαθάρισε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος διπλωμάτης δεν μπόρεσε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το πώς μπορεί να επηρεάσει αυτό Ρώσους πολίτες.

«Πρέπει να περιμένουμε έως ότου υπάρξει τελική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους μας στην ΕΕ ότι επιμένουμε σε αποφάσεις που δεν θα κάνουν διακρίσεις κατά Ρώσων πολιτών».

Πρόταση για το διαβατήριο τον Μάρτιο

Σημειώνεται πως η απαράδεκτη ιδέα, που ανήκει στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απέσπασε καλές κριτικές κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ και έγινε τελικώς δεκτή.

Μόλις χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε πως η Κομισιόν θα παρουσιάσει δυστυχώς πρόταση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού τον Μάρτιο.

«Σχετικά με το πώς θα είναι το διαβατήριο, θα υποβάλουμε νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο» είπε συγκεκριμένα σε τηλεδιάσκεψη με Γερμανούς συντηρητικούς νομοθέτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Όλοι συμφώνησαν πως χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» είχε ανακοινώσει, παραβιάζοντας την εθελοντική βάση του εμβολιασμού, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας