Όλοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στην Αλκυονίδα σε ένα Πρόγραμμα Δι-εξόδου

2688
αλκυονίδα

Μια εξαιρετική και όλα δείχνουν όχι συνηθισμένη εκδήλωση λαμβάνει χώρα σήμερα Δευτέρα (26/6) στις 7:30 το απόγευμα στον γνωστό κινηματογράφο Αλκυονίδα (Ιουλιανού 42).
Επίκεντρο της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση ενός νέου συλλογικά επεξεργασμένου βιβλίου από διακεκριμένους επιστήμονες και αγωνιστές, τους Δημ. Καλτσώνη, Θοδ. Μαριόλη και Κώστα Παπουλή, που έχει ως περιεχόμενο την κατάθεση ενός εναλλακτικού στις ασκούμενες μνημονιακές και συστημικές πολιτικές «Μετωπικού Προγράμματος Δι-εξόδου από την κρίση».
Η καινοτομία στην περίπτωσή μας βρίσκεται στο γεγονός, ότι η συλλογική προγραμματική επεξεργασία των Καλτσώνη, Μαριόλη, Παπουλή, δεν μοιάζει με τα συνήθη προγράμματα της Αριστεράς που συχνά απαρτίζονται από διακηρύξεις, επιθυμίες και ευχολόγια.
Οι συγγραφείς επιχειρούν μια τομή. Επιχειρούν και σε σημαντικό βαθμό τα καταφέρνουν, να συγκροτήσουν ένα πρόγραμμα με την αυθεντική έννοια του όρου. Ένα πρόγραμμα συνεκτικό, με εσωτερική λογική και συνάφεια. Ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό και συνάμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο με την στήριξη και τους αγώνες του λαού. Ένα πρόγραμμα, τέλος, που ξεκινώντας από το σήμερα και την ρεαλιστική ανατροπή της σημερινής κατάστασης, διαθέτει ταυτόχρονα ένα νέο στρατηγικό όραμα για την χώρα.
Το βιβλίο θα κριθεί, φυσικά, απ’ όλους και όλες που θα θελήσουν να το διαβάσουν. Σίγουρα όμως συνιστά μια πρωτότυπη και καινοτόμα προγραμματική συμβολή σε μια προσπάθεια με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί με έναν διαφορετικό από το παρελθόν της τρόπο η Αριστερά και η οποία σήμερα αποτελεί εθνική ανάγκη.
Ένα αυθεντικό εναλλακτικό και σύγχρονο πρόγραμμα μετάβασης με αρχή, μέση και τέλος, στηριγμένο σε ρεαλιστικές υποθέσεις και συνεκτικά βήματα και αλλαγές αποτελεί σήμερα την μεγάλη πρόκληση για την Αριστερά, η οποία επιδιώκει τον κοινωνικό μετασχηματισμό από σύνθημα, ευχολόγιο και άλλοθι να βρει τρόπους να το καταστήσει πραγματική απειλή και πράξη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην εκδήλωση της Αλκυονίδας, πέραν από τους συγγραφείς, οι Παν. Λαφαζάνης, Αντ. Δραγανίγος, Αλ. Αλαβάνος και Γιώργος Μανιάτης.
Η παρουσία μας στην εκδήλωση μάλλον θα μας ανταμείψει και θα συνεισφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας