Όλοι γονυπετείς στον Ντράγκι για πρόσθετη ληστεία 10δις από το λαό!

1180
Ντράγκι

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η ταπεινωτική για την Ελλάδα φιέστα της  Ακαδημίας Αθηνών προς τιμήν του Μάριο Ντράγκι, απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, φιέστα που πραγματοποιήθηκε με την πρόθυμη χορηγία της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία του “δοτού” πρώην πρωθυπουργού και τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, του Χρήστου Σταϊκούρα, του Γ. Δραγασάκη τους μισούς Ακαδημαϊκούς και πλήθους άλλων αξιωματούχων της νεοαποικιακής εξουσίας των Αθηνών και άνοιξε νέος γύρος γονυκλισιών από ακόμα “υψηλότερα” πρόσωπα προς τον Τραπεζίτη της Φρανκφούρτης,ο οποίος εκβίασε και θυσίασε την χώρα για χάρη των τραπεζών στο όνομα ενός μη βιώσιμου και επονείδιστου χρέους, ενώ έπνιξε την Ελλάδα σε πρωτοφανή σε ύψος και διάρκεια πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία την καταδικάζουν σε μισό αιώνα στασιμότητα και διαρκή λιτότητα.

Έσπευσε, λοιπόν, να συναντηθεί στο Μαξίμου με τον εθνικό “ευεργέτη”, Μ. Ντράγκι και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ προηγουμένως ο Ντράγκι είχε εισπράξει μυριόστομους επαίνους  από τον μοιραίο για την Ελλάδα πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αντάλλαξε απόψεις με τον Ντράγκι για την “μεταρρυθμιστική ατζέντα” της ελληνικής κυβέρνησης, για την (ανύπαρκτη) προσέλκυση ξένων επενδύσεων, που έρχονται μόνο για το ξεπούλημα εθνικού πλούτου και ακόμα χειρότερα για την τύχη των “κόκκινων δανείων”, θέμα για το οποίο συμμετείχε στη συνέχεια σε κοινή σύσκεψη ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο και ο Γ. Στουρνάρας.

Φαίνεται, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι ο Μ. Ντράγκι λίγες βδομάδες πριν εγκαταλείψει την χρυσοφόρα θέση του στην Φρανκφούρτη, έκανε πάλι το “θαύμα“του για την πολλοστή “σωτηρία”, τάχα, των ελληνικών τραπεζών, φορτώνοντας ένα επαχθέστατο νέο βάρος στον ανυποψίαστο και ανενημέρωτο ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα ο Μ. Ντράγκι έδωσε το “πράσινο φως” στο λεγόμενο σχέδιο “Ηρακλής” για την ρύθμιση των χιλιορυθμισμένων “κόκκινων δανείων”, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν περίπου 30 δις κόκκινα δάνεια και το ελληνικό κράτος θα εγγυηθεί τα ομόλογα που θα εκδώσουν γι’ αυτό το σκοπό με 10 δις από το δανεικό μαξιλάρι των 37 δις, τα οποία στην ουσία θα είναι χαμένα και πεταμένα λεφτά από τις τσέπες του ελληνικού λαού. Και λέμε έδωσε το “πράσινο φως“, διότι ο Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι οι εγγυήσεις αυτές του δημοσίου, παρά τους κανονισμούς της ΕΚΤ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε (DG comp), δεν πρόκειται να θεωρηθούν παράνομες ως κρατική βοήθεια στις τράπεζες. Βλέπετε, όταν πρόκειται για τις τράπεζες, οι υποτιθέμενοι σιδερένιοι κανόνες της Ε.Ε πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων και το κρέας βαφτίζεται ψάρι.

Μέσα στα πολλά καλά που έκανε για την χώρα μας και τον λαό μας ο Μ. Ντράγκι δεν μπορούσε να μην κάνει άλλο ένα με την αποχώρηση του από την ΕΚΤ: Να “κλέψει νόμιμα” και άλλο ένα πακέτο 10 δις από τις τσέπες των ελλήνων πολιτών που θα πάει στις “μαύρες τρύπες” των τραπεζών και στις τσέπες των παχυλά αμοιβόμενων τραπεζιτών.

Χαλάλι, λοιπόν, οι φιέστες και οι γονυκλισίες της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας στον Ντράγκι.

Κατάφερε ο τελευταίος για άλλη μιά φορά να πείσει, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου στον χαιρετισμό που του απηύθυνε, ότι η “λύση” στα προβλήματα δεν μπορεί να είναι ελληνική αλλλά κυρίως “ευρωπαϊκή“!!! Και αυτή η λύση έχει ένα χαρακτηριστικό όνομα: αποκαλείται ριφιφί στις τσέπες του πενόμενου ελληνικού λαού

Αλλά δεν φταίνε αυτοί μόνο αλλά και όσοι τους στηρίζουμε στις κάλπες!

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας