Όλοι/ες (να πλημμυρίσουμε) το απόγευμα το Σύνταγμα ενάντια στο 4ο μνημόνιο για την αξιοπρέπεια μας, για την πατρίδα μας, για τον λαό μας

3035
συριζα

Ένας από τους τελευταίους μεγάλους της χώρας μας, ένα μεγάλο εθνικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, ένα παγκόσμιο σύμβολο δημοκρατίας και ειρήνης, ένας αδάμαστος φλογερός πατριώτης, ένας άφθαστος δημιουργός, ο Μίκης Θεοδωράκης, απευθύνει σε όλους και όλες μας στα βαθιά γεράματα του, με τη σοφία και την πείρα που τον συνοδεύει αλλά και την γενναιότητα και την τόλμη που ακόμα και τώρα τον διακρίνει, ένα κάλεσμα μιας σεμνής δημοκρατικής και πατριωτικής παρουσίας.
Ο Μίκης Θεοδωράκης άγρυπνος στα 92 του χρόνια, μαζί με 21 ατρόμητους ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, που δεν λυγίζουν στο δοσιλογισμό, τις απειλές και τους εκβιασμούς του κατοχικού μνημονιακού καθεστώτος, μας καλούν να δώσουμε συνέχεια στο περήφανο ΟΧΙ της 5ης του Ιούλη και να επιχειρήσουμε μια νέα αρχή στο κίνημα των πλατειών με νέους όρους και νέα ορμή.
Η ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη θα είναι εκεί να δώσει ήχο και πολιτισμό σε μια διαμαρτυρία αντίστασης και ανυπακοής.
Θα είμαστε όλοι/ες εκεί.
Θα φωνάξουμε παρών και δεν θα γραφτούμε στο απουσιολόγιο.
Θα προσθέσουμε άλλη μια φωνή στον αγώνα για να μην περάσει το 4ο μνημόνιο.
Για να ανακοπεί ένας κατήφορος που δεν έχει τέλος.
Θα είμαστε όλοι/ες εκεί, πρώτα απ’ όλα οι νέοι και οι νέες, που τους λέγανε αμέτοχους, αδιάφορους και απολίτικους.
Θα είμαστε εκεί, στο Σύνταγμα για το Σύνταγμα, για την λαϊκή κυριαρχία, για την εθνική μας υπόσταση, για την δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια μας, για τα νιάτα και τις νέες γενιές που έρχονται.
Δεν ξοφλήσαμε. Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Θα νικήσουμε!

1 σχόλιο

  1. ΟΙ ΑΡΧΙΤΙΚΟΓΛΥΦΑΡΟΙ ΔΡΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΣΤΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ,Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ 600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ 12.000.000 ΡΩΣΟΥΣ 6.000.000 ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!!ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας