Όλη η Ελλάδα στο σφυρί: “Γύπες” για αρπαγή του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

1523
λιμανιού

Η Ελλάδα έχει ξεπουληθεί και υποθηκευτεί ολόκληρη κοψοχρονιά και ότι έχει απομείνει απούλητο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιδιωτικοποίησής του με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ΛΑΡΚΟ, τον ΔΕΣΦΑ ,τον ΔΕΔΔΗΕ κ.λ.π. Το , πλέον,  χαρακτηριστικό, όμως,  παράδειγμα είναι η διαδικασία εκποίησης μετά τα αεροδρόμια και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τους στρατηγικού λιμένα της Αλεξανδρούπολης, για να ακολουθήσει το επίσης νευραλγικό λιμάνι της Καβάλας.

Όπως ανακοίνωσε το τροϊκανό, ληστρικό όργανο των πιστωτών, το ΤΑΙΠΕΔ, 4 πολυεθνικοί όμιλοι, με ελάχιστη έως ανύπαρκτη σχέση με την διαχείριση λιμανιών, έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον, για να αρπάξουν το τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Να σημειώσουμε ότι στον οργανισμό λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τελεί υπό πώληση, έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο και κατ’ επέκταση θα παραχωρηθεί στους αγοραστές του, το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας  των γηπέδων, κτηρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Ο οργανισμός λιμένος Αλεξανδρούπολης έχει , επίσης, διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.

Οι 4 αρχικοί μνηστήρες για την εξαγορά του στρατηγικού λιμένα της Αλεξανδρούπολης με όλα τα φιλέτα που τον συνοδεύουν, είναι οι τέσσερις παρακάτω κοινοπραξίες.

  1. QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT (αμερικανική επενδυτική εταιρεία)
  2. Κοινοπραξία  CAMERON S.A( Όμιλος Κοπελούζου-GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS)
  3. Κοινοπραξία   INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, στην οποία συμμετέχει και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
  4. Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης Α.Ε

Όπως είναι φανερό, το προβάδισμα για την απόκτηση του 67% του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης το έχουν οι ΗΠΑ και ειδικότερα ή κοινοπραξία International Port, αφού η αμερικανική πλευρά επιδιώκει διακαώς την απόκτηση και χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ως συμπλήρωμα της μεγάλης στρατηγικής στρατιωτικής βάσης που εγκαθίσταται στην Αλεξανδρούπολη και φυσικά ως απαραίτητο συμπλήρωμα στήριξης και υποστήριξης του τερματικού σταθμού μετατροπής του LΝG που θα οδεύει στην κεντρική Ευρώπη, τερματικού σταθμού που κατασκευάζεται έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι και ως στρατιωτικό αγκυροβόλιο για την υποστήριξη της στρατιωτικής τους βάσης στο νομό, που στρέφεται κυρίως κατά της Ρωσίας, όπως θέλουν να αξιοποιήσουν το λιμάνι προς επιτήρηση των στρατιωτικά, ειδικά, πλοίων που περνάνε μέσα από τα στενά.

Είναι τραγικό ότι η κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο παραχωρούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τέτοιου είδους επικίνδυνες δραστηριότητες και μάλιστα χωρίς κανένα, απολύτως, αντάλλαγμα για την Ελλάδα, αντί το λιμάνι  να αξιοποιηθεί από το ελληνικό δημόσιο για την ανάπτυξη του νομού και της πατρίδας μας, για την άμυνα της χώρας και την φιλία και συνεργασία στη περιοχή.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας