“Ψυχρολουσία” από ΝΑΤΟ: Υπερασπίζεται την Τουρκία στο Συριακό!-Επίθεση σε Άσαντ

472

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

 

Για μια ακόμη φορά, τα επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας με την  εμπλοκή της στα εδάφη της Συρίας, φαίνεται ότι βρίσκουν σύμφωνους την Αμερική και το ΝΑΤΟ.

Πώς αλλιώς να κρίνουμε την δήλωση, που εκδόθηκε από την σύνοδο των αρχηγών κρατών του ΝΑΤΟ, αφού ρίχνει την Τουρκία στα μαλακά και κατακεραυνώνει την Συρία.

Στη δήλωση της συνόδου κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, την οποία παρακολούθησε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αναφέρεται ότι οι 30 χώρες μέλη, αποδέχθηκαν τη στρατηγική ιδέα του 2030.

Να υπενθυμίσουμε, ότι οι αρχηγοί κρατών του ΝΑΤΟ,  που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, επρόκειτο να λάβουν μια σειρά αποφάσεων για τον επαναπροσδιορισμό της Συμμαχίας έπειτα από την κρίση ταυτότητας που υπέστη τα τελευταία χρόνια.

Τα ερωτήματα ήταν σημαντικά:

Πώς θα απαντήσει το ΝΑΤΟ στη στάση της Ρωσίας και της Κίνας;

Πώς θα επιτευχθεί η εμβάθυνση στις σχέσεις ΕΕ – ΝΑΤΟ; Τι θα γίνει με την κλιματική αλλαγή;

Τι στάση θα τηρήσει έναντι της Τουρκίας;

Τι αναφέρει η δήλωση

* Αυξήσαμε τη συμβολή μας, στα μέτρα ασφαλείας για την Τουρκία. Παραμένουμε δεσμευμένοι για την πλήρη εφαρμογή του.

* Η διοίκηση του Άσαντ στη Συρία, χρησιμοποιεί πυραύλους εναντίον του λαού της. Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε ενάντια στις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Συρία, που θα μπορούσαν, να χτυπήσουν ή να απειλήσουν την Τουρκία. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε, την απειλή βαλλιστικών πυραύλων από τη Συρία.

* Η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Συρία, δεν μπορούν να επιτευχθούν, χωρίς μια πραγματική πολιτική διαδικασία σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

* Ζητούμε την κατάπαυση του πυρός, σε ολόκληρη τη Συρία και την επανεξέταση του ΟΗΕ, για να διασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό λαό θα πραγματοποιηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες.

* Επαναλαμβάνουμε την εκτίμησή μας για τον σύμμαχό μας, την Τουρκία, για τη φιλοξενία εκατομμυρίων Συρίων.

* Θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ, ως οργάνωση πλαίσιο για τη συλλογική άμυνα της Ευρωπεριοχής του Ατλαντικού, από όλες τις απειλές από όλες τις κατευθύνσεις .

* Αντιμετωπίζουμε τον συστηματικό ανταγωνισμό και τις αυξανόμενες προκλήσεις ασφαλείας, από κυρίαρχες και αυταρχικές δυνάμεις.

* Οι κύριες ανησυχίες μας είναι η Ρωσία, η Κίνα, η τρομοκρατία, οι απειλές κατά της διεθνούς τάξης που βασίζονται σε κανόνες, η μετανάστευση και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

* Όλο και περισσότερο, είμαστε αντιμέτωποι με απειλές στον κυβερνοχώρο, υβριδικές και άλλες ασύμμετρες ,συμπεριλαμβανομένων των εκστρατειών παραπληροφόρησης , ως αποτέλεσμα της κακόβουλης χρήσης των ανατρεπτικών τεχνολογιών που είναι πιο εξελιγμένες από ποτέ.

Aς αφήσουν λοιπόν κάποιοι τους πανηγυρισμούς στην Αθήνα!

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας