Χαμηλοί τόνοι και στάση αναμονής από ΔΝΤ

810
επιβράδυνση

Στην Αθήνα καταφθάνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν, καθώς θα βρεθεί στο Λαγονήσι προκειμένου να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη συγκεκριμένη στιγμή θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους, με το ταμείο να τηρεί στάση αναμονής. Περιμένει να ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεδιπλώνει από το βήμα της Βουλής το πλάνο της πολιτικής του.

Η επίσημη κάθοδος των θεσμών στην Αθήνα σε επίπεδο επικεφαλής με στόχο τη διαπραγμάτευση για τα πλεονάσματα, τον προϋπολογισμό του 2020 και την τέταρτη αξιολόγηση έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, μία «πρόγευση» θα δοθεί την άλλη εβδομάδα.

Έτσι, ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα συναντηθεί με τους θεσμούς στο συνέδριο και θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα μας Πίτερ Ντόλμαν και ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο.

Και όπως συνηθίζουν να κάνουν, θα αξιοποιήσουν το βήμα του συνεδρίου για να στείλουν τα μηνύματα που θέλουν στη νέα κυβέρνηση, καθορίζοντας από νωρίς την ατζέντα των διαπραγματεύσεων του φθινοπώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας