Φούμαρα η κυβερνητική προπαγάνδα: Στεγνές από ρευστότητα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

1167
μικρομεσαίες

Σοκ προκαλούν οι οδυνηρές έως εφιαλτικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πάνω από το 50% αυτών των επιχειρήσεων δεν μπορεί να αποκτήσει καμία πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, τα οποία είναι ανοιχτά μόνο για τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία οι πόρτες της τράπεζας είναι απολύτως απροσπέλαστες.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η έννοια ρευστότητα είναι άγνωστη λέξη για το μεγαλύτερο, σχεδόν, μέρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικής κοινότητας και αυτή η εξέλιξη έχει οδυνηρές συνέπειες στην ελληνική οικονομία, αυξάνοντας τα λουκέτα και τις χαμένες θέσεις εργασίας.

Παρατηρούμε ένα μεγάλο “ρατσιστικό” αποκλεισμό, που όχι μόνο μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αυξάνοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά βάζει φωτιά στην ίδια την κοινωνία. Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν αντέξουν οι επιχειρήσεις και κατεβάσουν ρολά τότε μαζί τους θα βρεθούν στο κενό και οι εργαζόμενοι που απασχολούν.

Αν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, τότε η κοινωνία θα βρεθεί μπροστά σε ένα εφιαλτικό αδιέξοδο, τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Οι ίσες ευκαιρίες χρηματοδότησης είναι προϋπόθεση δημοκρατίας και στοιχειώδους δυνατότητας των μικρών επιχειρήσεων να παλέψουν επί ίσοις όροις για τη βιωσιμότητά τους και την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Με οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάκαμψης και θα πεταχτούν στα σκουπίδια όλες οι “θυσίες“που έχει κάνει η μεσαία τάξη στα πρώτα ιδιαίτερα μνημονιακά χρόνια έως και σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας