Τ.Πειραιώς: Σκανδαλώδης χορηγός του Ελληνικού-Δανειοδότης Lamda και έργου,αποκτά και γραφεία 40.000τ.μ

432
αποκτά και γραφεία 40.000τ.μ

Μεταξύ 220 με 250 εκατ ευρώ εκτιμάται το κόστος αγοράς των γραφείων 40.000 τετραγωνικών μέτρων που θα αποκτήσει η τράπεζα Πειραιώς στο Ελληνικό.

Η τράπεζα Πειραιώς ανέφερε ότι θέλει να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες της στο Ελληνικό σε βάθος 5ετίας καθώς υπάρχουν διάσπαρτα 18 κτηριακές εγκαταστάσεις και θέλει να τις ενοποιήσει.
Μάλιστα αναφέρει ότι θα εξοικονομήσει 10 εκατ ετησίως.

Τα βασικά ερωτήματα που θέτουν στελέχη δύο άλλων τραπεζών είναι:

1)Μπορεί η Πειραιώς να υλοποιεί μια τέτοιας μεγάλης κλίμακας επένδυση, όταν πρόσφατα υλοποίησε αύξηση κεφαλαίου;
2)Ως βασικός χρηματοδότης της Lamda με 303 εκατ ευρώ και του έργου στο Ελληνικό με ποσό σχεδόν παραπλήσιο της αξίας των 40.000 τετραγωνικών μέτρων … αυτά τα δύο ζητήματα σχετίζονται;
3)Η κίνηση αυτή θέλει να υποστηρίξει την Lamda στην προσπάθεια της να πουλήσει τα ακίνητα που θα κατασκευάσει στο Ελληνικό;

Το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται από την Πειραιώς είναι ότι συγκεντρώνοντας τις υπηρεσίες από 18 διάσπαρτα κτήρια μπορούν κάποια ιδιόκτητα να πωληθούν, ενώ θα εξαλειφθούν και τα υψηλά ενοίκια σε μερικά κρτήρια της διοίκησης

Η ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς
H Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος μετασχηματισμού που υλοποιεί από το 2020 και εφαρμόζοντας τη στρατηγική της επιλογή για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, προχώρησε σε υπογραφή προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Lamda Development για την απόκτηση γραφειακών χώρων στο νέο, υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του χώρου του Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Αθηνών), όπου σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των υπηρεσιών διοίκησης που διατηρεί η Τράπεζα στην περιφέρεια Αττικής.
Η συμφωνία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό Μνημόνιο (MoU) που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ..
Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.

Τα γραφεία αναπτύσσονται σε στρατηγική τοποθεσία, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παράκτιο μέτωπο.
Την ανάπτυξη των ως άνω γραφείων υψηλών προδιαγραφών έχει αναλάβει η Lamda Development, με σχεδιασμό που έχει ως κεντρικό άξονα τη βιωσιμότητα, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης πράσινων κτηρίων, καθώς και τις κατευθυντήριες γραμμές αναβάθμισης των χώρων εργασίας με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σε αναλυτική αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών που διατηρεί στην Αττική σε 18 κτήρια.
Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς, η ετήσια εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους υπολογίζεται σε άνω των €10 εκατ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς πιστή στη δέσμευσή της να πρωτοστατεί στην υλοποίηση των στρατηγικού χαρακτήρα έργων υποδομής που συμβάλλουν στην μετάβαση της χώρας σε βιώσιμη ανάπτυξη, στήριξε από την πρώτη στιγμή έμπρακτα το έργο του Ελληνικού.
Το MoU που υπογράψαμε με την Lamda Development αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της σημασίας που έχει για εμάς η υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το οποίο στηρίζεται σε πρότυπα βιωσιμότητας και σεβασμού στο περιβάλλον. Για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς η βιωσιμότητα, η διασφάλιση θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η σωστή διαχείριση του κλιματικού κινδύνου βρίσκονται στην καρδιά της δραστηριότητάς μας, όπως και η εξασφάλιση των βέλτιστων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας