Τ.Μπέζος: Η αλεπού στο παζάρι-Δίνει 2δισ για περιβαλλοντική αποκατάσταση

546

Όλοι οι τεχνολογικοί κολοσσοί που ελέγχουν τον κόσμο έχουν κάνει σημαία τους τη πράσινη “επανάσταση” για να υπονομεύσουν τα πραγματικά επαναστατικά κύματα που διαβλέπουν ότι έρχονται. 

K.M

Με 2 δισ. δολάρια θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η χρηματοδότηση, η οποία θα προέλθει από το Bezos Earth Fund, αποτελεί μέρος των 10 δισ. δολαρίων που έχει δεσμευτεί να διαθέσει ο δισεκατομμυριούχος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2030.

«Η φύση είναι όμορφη αλλά είναι επίσης και εύθραυστη», δήλωσε ο Μπέζος από το βήμα της διάσκεψης για το κλίμα COP26. «Μου το θύμισε αυτό τον Ιούλιο όταν πήγα στο διάστημα με την Blue Origin. Μου είπαν ότι βλέποντας τη γη από το διάστημα αλλάζει ο φακός μέσα από τον οποίο βλέπεις τον κόσμο, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για το πόσο αληθινό θα ήταν αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζοντας το 2021 κρίσιμη χρονιά, ο Μπέζος προέτρεψε την ανθρωπότητα να συμμαχήσει «για να προστατεύσει τον κόσμο μας».

«Κάθε χρόνο, η φύση και τα τοπία απορροφούν 11 δισεκατομμύρια τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα. Καταστρέφοντας τη φύση, αντιστρέφουμε αυτή τη διαδικασία», επεσήμανε ο Μπέζος και συμπλήρωσε ότι «σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, η φύση ήδη μετατρέπεται από δεξαμενή άνθρακα σε πηγή άνθρακα. Αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για όλους μας».

Τον Σεπτέμβριο, το Bezos Earth Fund ανακοίνωσε ότι θα δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια  φέτος για την προστασία της βιοποικιλότητας.

«Τα τρία αυτά δισεκατομμύρια δολάρια θα οδηγήσουν σε μια νέα τριπλή ατζέντα για τη φύση για το Bezos Earth Fund, που θα επικεντρώνεται ταυτόχρονα στη διατήρηση, στην αποκατάσταση και στον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων», είπε ο Μπέζος.

«Πρέπει να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε ακόμα, πρέπει να αποκαταστήσουμε ό,τι χάσαμε και πρέπει να αναπτύξουμε αυτό που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε χωρίς να υποβαθμίσουμε τον πλανήτη για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο ιδρυτής της Amazon.

Ο Μπέζος εστιάζει στην Blue Origin, την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, και πρωτοβουλίες όπως το Earth Fund από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, τον Ιούλιο.

Από την άλλη μεριά, εκφράζεται προβληματισμός για την επιβάρυνση που μπορεί να επιφέρει στο περιβάλλον η ιδιωτική βιομηχανία διαστημικών ταξιδιών, όπως η Blue Origin.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας