Τόση βιασύνη κ.Παναγιωτόπουλε; Εξήγγειλε άρον-άρον αποστολή στρατού στο Σαχέλ!

1094
Πρέπει να στείλουμε στρατό στο Σαχέλ

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο 24ωρα από την ψήφιση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας και ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος έσπευσε, ως έτοιμος από καιρό, να δηλώσει ότι η καταχρεωμένη, καθημαγμένη, προκαλουμένη και απειλουμένη ευθέως από τη «σύμμαχο» Τουρκία, Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο Σαχέλ για να στηρίξει τη φίλη Γαλλία.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε:

«Η περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής και η κατάσταση εκεί αποτελεί δυνητική απειλή αστάθειας για ζωτικά γεωπολιτικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης λόγω γειτνίασης με τη βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο. Οι εκκολαπτόμενες εστίες αστάθειας με ομάδες τρομοκρατικών οργανώσεων και τζιχαντιστών που αναλαμβάνουν δράση στην περιοχή, δεν έχει σχέση με κάποιο αποικιοκρατικό παρελθόν, αλλά με ένα ζοφερό μέλλον αστάθειας και απειλών ασφαλείας. Η Γαλλία ηγείται της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας στήριξης κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής απέναντι σε αυτή την απειλή, αναπόφευκτα και με στρατιωτικά μέσα. Συμμετέχουν ήδη 9 ευρωπαϊκές χώρες με μέσα και προσωπικό, ενώ έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής άλλες 13, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Συνεπώς η πρωτοβουλία συγκεντρώνει ευρύτατη υποστήριξη από ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο της – ιδιαίτερα αναβαθμισμένης πλέον – συμμαχικής σχέσης με τη Γαλλία, εκτιμούμε ότι και η Ελλάδα πρέπει να συνεισφέρει στηρίζοντας τη φίλη Γαλλία, αλλά και την προσπάθεια επίτευξης της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην πράξη και όχι στα λόγια»!

Γιατί τόση βιασύνη κ. Ν. Παναγιωτόπουλε να σπεύσετε να δώσετε εξετάσεις πειθάρχησης στις επιθυμίες της Γαλλίας; Γιατί δεν περιμένατε τουλάχιστον να εκδηλώσει και η Γαλλία τις προθέσεις της, την καλή της θέληση και την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς τη χώρα μας; Γιατί τόση δουλοπρέπεια;

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας