Προσβλητικός Τσελίκ: Ο Τσίπρας να αφήσει τις κούφιες απειλές

881
απειλές

«Προειδοποιούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει να χρησιμοποιεί κούφιες δηλώσεις», είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα απάντησε προκλητικά, θρασύτατα και προσβλητικά ο εκπρόσωπος κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Ο ίδιος, μετά το μήνυμα που απέστειλε από την Κύπρο ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέχεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποφεύγει τις «κούφιες» δηλώσεις.

«Προειδοποιούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί κούφιες δηλώσεις», ανέφερε ο Τσελίκ, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να μιλάει με σεβασμό όταν αναφέρεται στον Τούρκο πρόεδρο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, απαντώντας παράλληλα στον Ερντογάν και σε όσα είχε αναφέρει προηγουμένως.

«Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κάποιες δηλώσεις και είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι “λέει κάποια πράγματα μιλώντας μόνος του”. Θέλω να απευθυνθώ και να απαντήσω σε αυτή τη δήλωση λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει “κάποια πράγματα”, αλλά μιλάει τη γλώσσα του διεθνούς δικαίου, της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Και δεύτερον δεν μιλάει μόνος του, αλλά (σ.σ. μιλάει) έχοντας στο πλευρό του την ΕΕ, την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας, αλλά και κάθε χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας».

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, είχε αναφερθεί ευθέως στον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει όλων των ειδών τις δηλώσεις. Ενδεχομένως λέει ό,τι θεωρεί απαραίτητο, αλλά έχουμε τα δικά μας αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα».

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέδωσε σήμερα νέα NAVTEX για άσκηση που θα πραγματοποιηθεί με πραγματικά πυρά σε περιοχές που βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις ασκήσεις Gunnery που θα λάβουν χώρα σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες, συνολικής διάρκειας από τις 2 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου, στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας