Τρ. Πειραιώς: Άρπαξε κατάστημα βιοπαλαιστή για 30.000 στον Πύργο Ηλείας

4808
πειραιώς
Ένα όργιο αναλγησίας , απανθρωπιάς και βαρβαρότητας κυριαρχεί όλο και περισσότερο στο πεδίο των πλειστηριασμών, που έχουν καταντήσει κοινή ληστεία των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.
Στο σφυρί για 30.000 € έβγαλε προχθές Τετάρτη  11-7-18 η Τράπεζα Πειραιώς εμπορικό μικρομάγαζο 100 τ.μ  -αξία εμπορευμάτων  περίπου 20.000€- του Γιώργου Δούνια στο εμπορικό κέντρο του Πύργου. Η ίδια υπερθεμάτισε και μόνη αυτή για κατάστημα που η αξία του υπερβαίνει κατά πολύ τις 100.000€.
Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες ρύθμισης του χρέους για μείωση της δόσης των 1.000€ μηνιαίως στα 300-400€, αφού οι εισπράξεις του δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα χρόνια της κρίσης -σημειωτέον ότι επί 22 μήνες κατέβαλε ανελλιπώς 1.000€ μηνιαίως, κατόπιν το δάνειο κοκκίνισε και οι όποιες προσπάθειες ρύθμισης έπεσαν όλες στο κενό.
Αποτέλεσμα ο προχθεσινός πλειστηριασμός. στο συμβολαιογραφικό γραφείο της κ.Λάγιου Βασιλικής στην Αμαλιάδα επί της οδού Καλαβρύτων 35, της μοναδικής συμβολαιογράφου  στο νομό Ηλείας που θρασύτατα και προκλητικά αποδέχτηκε να διεξαγάγει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες δεκάδων πολιτών έξω από το συμβολαιογραφείο της ανερυθρίαστα ολοκλήρωσε το έγκλημα του πλειστηριασμού προστατευόμενη από δεκάδες αστυνομικούς.
Ο Γιώργος Δούνιας είναι άνθρωπος των κινημάτων, αυθόρμητος, πρωτοπόρος, πάντα στην πρώτη γραμμή, Ο πρώτος πλειστηριασμός στο νομό είχε και το μήνυμα της τρομοκράτησης των συμπολιτών αλλά  και της εκδίκησης του συστήματος.
Για σήμερα Δευτέρα (16/7) έχει προγραμματιστεί λαϊκή διαμαρτυρία στην Τράπεζα Πειραιώς στην Αμαλιάδα στα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ και στο Συμβολαιογραφείο της Λάγιου.
Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε καταγγέλλει την Κυβέρνηση, την Τράπεζα Πειραιώς και τους επίορκους συμβολαιογράφους και ζητάει την άμεση ακύρωση του ανάλγητου πλειστηριασμού του καταστήματος του Γ. Δούνια.

Ανακοίνωση της Πανηλειακής Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών

Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινάει και θα σταματήσει στην τελική νίκη

Πραγματοποιήθηκε στο συμβολαιογραφείο της Β. Λάγιου στην Αμαλιάδα, ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.  Η  τράπεζα Πειραιώς εκπλειστηρίασε,  σε εξευτελιστική τιμή,  κεντρικότατο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο του Πύργου 100 τ.μ για 30.000,00 € και στη συνέχεια έγινε η ίδια υπερθεματιστής και σε δεύτερο χρόνο θα το μοσχοπουλήσει αντλώντας απ’ αυτό υπεραξία. Ξεκινά λοιπόν και στο νομό μας το παιχνίδι της αρπαγής της λαϊκή περιουσίας.

Καταγγέλλουμε την ανυπόληπτη αναξιόπιστη και εθνικά επιζήμια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετούν τέτοια συμφέροντα. Συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών τους,  πάει κι ένα βήμα πάρα πέρα προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία στους τραπεζίτες, οι οποίοι με την τοκογλυφική τους τακτική προκάλεσαν χιονοστιβάδα κόκκινων δανείων, ξεσπιτώνοντας φτωχοποιημένους ανθρώπους. Μια κυβέρνηση που με πρόσχημα την Αριστερά εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ακόμα καταγγέλλουμε και την συμβολαιογράφο Λάγιου Βασιλική που διεκπεραίωσε την διαδικασία του πλειστηριασμού. Η εν λόγω κυρία είναι η μοναδική συμβολαιογράφος στο νομό που καταδέχτηκε να υπηρετήσει τα αρπακτικά των τραπεζών και της κυβέρνησης, ξεσπιτώνοντας φτωχούς βιοπαλαιστές. Άνθρωποι οι οποίοι μέσα από πολλές στερήσεις απόκτησαν ένα φτωχόσπιτο ή ένα μικρομάγαζο,  που λόγω της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, στις τράπεζες, την εφορία ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η εν λόγω κυρία δεν σεβάστηκε ούτε καν το πλήθος των συμπολιτών της, που από τις 1.45 μμ ως τις 7μμ διαμαρτύρονταν γι αυτή της την ενέργεια. Ειρωνευόμενη, εκδικητική και ανερυθρίαστη εκτελούσε την εντολή της τράπεζας.

Χαιρετίζουμε το πλήθος των συμπολιτών που με την παρουσία τους έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στις τράπεζες και όσους τις υπηρετούν ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η δήμευση της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

Δηλώνουμε πως παρά τις απειλές τις διώξεις την τρομοκρατία εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας μέχρι την τελική νίκη του λαού μας.

Γι αυτό θα συμμετέχουμε, θα στηρίζουμε τους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας και καλούμε σε συμπόρευση όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας, όλες τις συλλογικότητες τα εργατικά κέντρα τiς αυτοδιοίκήσεις του Νομού,  ιδιαίτερα  καλούμε τους πολίτες της Αμαλιάδας να συσπειρωθούν και να στμπορευτούν  μαζί μας για την αποτροπή  των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έπονται από το εν λόγω συμβολαιογραφικό γραφείο.

Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη δράση μας. Γι’ αυτό όποιος πολίτης θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις για τη δράση μας μπορεί να μας αναζητήσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση   ilia.pleistiriasmoi.stop@gmail.com

Στο χέρι μας είναι και να ακυρώνουμε και να αποτρέπουμε εκπλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.

 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

1 σχόλιο

  1. Ερχομαστε σε συμπορευση και ζηταμε να ΣΥΝ-αναδείξουμε ΚΑΙ την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ του ΟΡΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ αστυνομικων-συμβολαιογραφων-δικαστικών. Αν η συμπόρευση προσθέτει κάτι ουσιαστικό, είναι ακόμα καλύτερη, η όχι (;).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας