Τούρκος ναύαρχος ε.α σε Ερντογάν:«Στέλνεις στρατιώτες στο θάνατο, χωρίς αεροπορική κάλυψη»

1088
στρατιώτες

Ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία Τουρκέρ Ερτούρκ σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα προειδοποίησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τις παγίδες που κρύβει η τουρκική εισβολή στην Ιντλίμπ.

«Η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη βορειοδυτική Συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, σημαίνει ότι στέλνουν Τούρκους στρατιώτες κατευθείαν στο θάνατο, καθώς η Τουρκία δεν έχει κανέναν έλεγχο στον εναέριο χώρο της Συρίας», δήλωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος.

«Η υποστήριξη από αέρος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία», δήλωσε ο Ερτούρκ και συνέχισε «διαφορετικά, σημαίνει ότι στέλνουμε τους στρατιώτες μας σε σίγουρο θάνατο».

«Η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιδιώκει να πετύχει  την δημόσια στήριξη, δείχνοντας τους νεκρούς στρατιώτες μας που απεστάλησαν στην Ιντλίμπ υπό τις παρούσες συνθήκες. Ένας στρατιώτης μπορεί φυσικά να πεθάνει αν χρειαστεί για την πατρίδα του, αλλά να πεθαίνει έτσι χωρίς εναέρια ασφάλεια για  τα συμφέροντα της χώρας, αυτό πάει πολύ», είπε ο Τούρκος πρώην ανώτατος αξιωματικός.

Μάλιστα σήμερα τα συριακά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που οδήγησαν στο θάνατο 2 Τούρκους στρατιώτες.

Η Τουρκία ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στην Ιντλίμπ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στέλνοντας τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και πρόσθετα στρατεύματα στην Συρία, αλλά μέχρι τώρα επίσημα, 16 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Άγκυρα απειλεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ινλίμπ μαζί με τους Σύρους ισλαμιστές, εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και την πολεμική της αεροπορία και οι οποίες προελαύνουν συνεχώς προς την πόλη της Ιντλίμπ.

Η Τουρκία έχει 12 παρατηρητήρια την συγκεκριμένη επαρχία, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με την συμφωνία του 2018 με τη Ρωσία, η οποία αποσκοπούσε στη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

«Η  Άγκυρα δεν θα μπορέσει να λάβει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση της Ιντλίμπ, ακόμα και εάν επικαλεστεί το άρθρο 5, το οποίο αναφέρει ότι μια επίθεση εναντίον οποιουδήποτε μέλους θεωρείται επίθεση εναντίον όλων.

Υπάρχουν πολλές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που δεν επιθυμούν μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία και δεν μπορεί κανείς να περιμένει να εγκριθεί μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ερτούρκ σημειώνοντας ότι η επίκληση του άρθρου 5 απαιτεί ομόφωνη απόφαση όλων των μελών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας