Τουρκία: Παραιτήθηκε ο “νταής”υπουργός Εσωτερικών. Σάλος κατά Ερντογάν

1185
παραιτήθηκε

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού παραιτήθηκε άρον-άρον προκειμένου να γίνει η “ασπίδα” για να ανακοπεί το κύμα λαϊκής δυσφορίας που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία κατά του Ταγίπ Ενρτογάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έπειτα και από τους κακούς χειρισμούς του, με την απαγόρευση κυκλοφορίας, όπου και δεν είχε ενημερώσει τους τοπικούς δήμους, υπέβαλε την παραίτηση του. Να υπενθυμίσουμε  ότι ήταν αυτός που μετέδιδε ψευδείς ειδήσεις, ότι 130.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Στον κ. Σοϊλού αποδίδονται ευθύνες για κακούς χειρισμούς, σε ό,τι αφορά την πανδημία κορονοϊού, μετά από τις εικόνες με πλήθος κόσμου στους δρόμους, πριν από τη 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις, ανάμεσα τους η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη.

«Ας με συγχωρέσουν το έθνος μου, το οποίο ουδέποτε ήθελα να βλάψω και ο πρόεδρός μας, στον οποίο θα παραμείνω πιστός για όλη μου τη ζωή. Αποχωρώ από το αξίωμα του υπουργού Εσωτερικών που είχα την τιμή να υπηρετώ», ανέφερε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Σοϊλού ανέλαβε την ευθύνη για την αιφνιδιαστική εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

«Η κατάσταση που προέκυψε μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης δεν ανταποκρίνεται στη χρονοβόρα και εμπεριστατωμένη διαδικασία στη χώρα για την καταπολέμηση της πανδημίας» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, «η εμπειρία του δεν θα έπρεπε να έχει επιτρέψει την εμφάνιση μιας τέτοιας κατάστασης.

Συγχωρήστε εμένα, τους ανθρώπους μας, τον κ. πρόεδρο. Παραιτούμαι από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών», έγραψε ο αξιωματούχος.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας διάρκειας 48 ωρών για το Σαββατοκύριακο οδήγησε σε κριτική, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι πλημμύρισαν τα καταστήματα για προμήθειες.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1249403093151887362

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας