Τουρκία: Παραδίδεται τον Μάϊο το τουρκικής παραγωγής άρμα μάχης Altay

831
άρμα

To πρώτο εγχώριας κατασκευής τουρκικό άρμα μάχης Altay θα παραδοθεί στον τουρκικό Στρατό τον Μάιο του 2020 και ο ο ρυθμός παραγωγής-παράδοσης θα είναι έξι (6) άρματα μάχης το μήνα (72 το χρόνο) κατά την κατασκευάστρια εταιρεία BMC.

Δεδομένου ότι το συμβόλαιο αφορά στην προμήθεια 250 αρμάτων μάχης, οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από τα 250 Altay, τα 40 πρώτα θα ανήκουν στη διαμόρφωση T1, με κινητήρα της γερμανικής MTU, ενώ τα υπόλοιπα 210 άρματα θα ανήκουν στη διαμόρφωση T2 και θα ενσωματώνουν κινητήρα της Tumosan τουρκικής σχεδίασης, ισχύος 1.500 ίππων.

Με άλλα λόγια, ο τουρκικής σχεδίασης κινητήρας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη και τις δοκιμές του το Νοέμβριο του 2020, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις των 40 Altay T1 και θα πρέπει να ξεκινήσει η παραγωγή της έκδοσης Altay T2.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση ανάπτυξης του τουρκικού κινητήρα, η οποία υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018, ο πρωτότυπος κινητήρας θα πρέπει να είναι έτοιμος το 2023, να ακολουθήσει περίοδος δοκιμών διάρκειας 12 μηνών και να ξεκινήσει η παραγωγή του το 2024.

Συνεπώς ή οι παραδόσεις θα καθυστερήσουν ή τα άρματα θα παραδοθούν στην ώρα τους μεν, αλλά με γερμανικούς κινητήρες (πιθανότερο σενάριο) και ο τουρκικής σχεδίασης κινητήρας να ενσωματωθεί στη δεύτερη παρτίδα (250 άρματα), εάν και εφόσον υπάρξει νέα παραγγελία.

Και ας μην ξεχνάμε ότι στη γραμμή παραγωγής θα πρέπει να χωρέσει και η παραγγελία του Κατάρ για 100 Altay με κινητήρα της MTU, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιοτυπία με τους κινητήρες των 62 Leopard-2A7+ που αναμένεται να παραλάβει το Κατάρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας