Τι κρύβεται πίσω από την κατάρρευση του Facebook-Aποκαλύψεις και ερωτηματικά

1604
κατάρρευση του Facebook

Αναφορές για κλοπή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών την ίδια ώρα που τα ονόματα Facebook και Ιnstagram έχουν καταχωρηθεί προς πώληση

Μυστηριώδη κατάρρευση  των μιντιακών κολοσσών Facebook και Ιnstagram καθώς και των WhatsApp και Μessenger.

Εδώ και ώρες οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας καθώς το σύστημα για άγνωστους λόγους «κράσαρε» με αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες να αναζητούν καταφύγιο στο Twitter στο οποίο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς εξελίσσεται αυτή τη στιγμή ένα ανελέητο τρολάρισμα κατά των μεγάλων του ανταγωνιστών.

Η περίεργη αυτή κατάσταση που φανερώνει και την υποβόσκουσα αρρωστημένη εξάρτηση των ανθρώπων από τα λεγόμενα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει πυροδοτήσει πολλά σενάρια συνωμοσίας σχετικά με την αιτία που την προκάλεσε.

Ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το Facebook  έπεσε ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις μιας πρώην υπαλλήλου της εταιρείας ονόματι Φράνσις Χόγεκν.

Η Φ. Χόγκεν αποχώρησε από την εταιρεία του Μάρκ Ζούκεμπεργκ καταγγέλλοντας τις πρακτικές της και διαρρέοντας στον τύπο διάφορα σημαντικά έγγραφα. Η Φ. Χόγκεν  καταγγέλλει πως το Facebook δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των χρηστών του. Η 37χρονη πρώην υπάλληλος  μιλώντας στην  Wall Street Journal την εφημερίδα που δημοσίευσε πλήθος αυτών των εγγράφων, δήλωσε επίσης, πως το Instagram είναι επιβλαβές για την ψυχική υγεία των εφήβων και η εταιρεία αποκρύπτει συστηματικά όλες τις σχετικές έρευνες.

Η Φ. Χόγκεν πρόκειται να καταθέσει ενώπιον μιας επιτροπής της Αμερικάνικης Γερουσίας και όπως κανείς καταλαβαίνει, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ που και άλλες φορές έχει κληθεί απολογούμενος ενώπιον της Γερουσίας. Να θυμίσουμε ότι επί κυβερνήσεως Ντόναλντ Τράμπ  το Facebook είχε κηρύξει τον πόλεμο στον Αμερικάνο πρόεδρο κατεβάζοντας αναρτήσεις και λογαριασμούς χιλιάδων υποστηρικτών του.

Ακόμα μια θεωρία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες είναι πως την ώρα που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πέσει, εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα χρηστών πωλούνται σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που έχουν λόγο να ενδιαφέρονται. Καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές πως Facebook και Ιnstagraμ έχουν αποσυρθεί από το σύστημα το Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου DNS με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον των δικτύων.

Το βέβαιο είναι πως βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες αλλαγές που θα εκπλήξουν τους πάντες. Ήδη η μετοχή του Facebook βρίσκεται σε κάθετη πτώση.

Ίσως να πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την γενικότερη κατάρρευση του οικονομικού συστήματος όπως το γνωρίζουμε αφού μόνο έτσι θα δοθεί το έναυσμα για την Μεγάλη Επαναρύθμιση το Great Reset που επιθυμούν οι ελίτ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας