Πούτιν ante portas!-Επίδειξη ρωσικής δύναμης κατά των μεσογειακών βάσεων των ΗΠΑ

877
Επίδειξη ρωσικής δύναμης κατά των μεσογειακών

Το αμερικανικο-ρωσικό μπραντεφέρ στην Α.Μεσόγειο προκαλεί έντονη ανησυχία στους Ιταλούς

Επίσημα ιταλικά ΜΜΕ, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την παρουσία και την δυνατότητα των ρωσικών βομβαρδιστικών μακράς ακτίνας Tu-22M3 ( με έδρα την Συρία) στο να καταστρέψουν πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο σε πιθανή ρήξη με το ΝΑΤΟ.

Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό πριν από μερικούς μήνες, όταν τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μεγάλης εμβέλειας υλοποίησαν εικονική προσβολή (επί αρκετές ώρες) σε ομάδας μάχης με επικεφαλής το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth στη Μεσόγειο Θάλασσα, το ιταλικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, εξέφρασε μέσω πηγών, την πολύ μεγάλη ανησυχία του.

Οι Ιταλοί Ναύαρχοι εκτιμούν ότι σε μικρό μόνο διάστημα, η Ρωσία μπορεί να “απογειώσει” βομβαρδιστικά της μεγάλης εμβέλειας και να καταστρέψει πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι σε μαζική επίθεση, μπορούν να καταστραφούν βασικές στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, όπως αεροπορικές και ναυτικές βάσεις κ.λπ.

Με φόντο τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 ( τα οποία ονομάζονται «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων»), Ιταλοί αξιωματικοί ( υπό καθεστώς ανωνυμίας) δήλωσαν ότι “από εδώ και στο εξής τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, θα αισθάνονται πολύ άβολα στην Μεσόγειο, διότι είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν ταχύτατα  στην απειλή ενός ρωσικού πλήγματος.

Το Tu-22M3 ήταν ένας από τους εφιάλτες του ΝΑΤΟ από τον ψυχρό Πόλεμο. Πρόκειται για ένα ευέλικτο βομβαρδιστικό, προοριζόμενο για αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ είναι ικανό να πραγματοποιήσει διηπειρωτικές αποστολές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εάν κριθεί  απαραίτητο.  Σε λίγες ώρες, το Tu-22M3 μπορεί να καταστρέψει τον στόλο του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο”, αναφέρει η ιστοσελίδα L’Antidiplomatico.

“Το σενάριο μιας καταστροφής πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ μπορεί να απαιτήσει μόνο λίγα λεπτά, καθώς αυτά τα βομβαρδιστικά εδρεύουν πλέον στην αεροπορική βάση Khmeimim στο δυτικό τμήμα της Συρίας, εξοπλισμένα με πυραύλους  Kinzhal”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Όπως είναι γνωστό, για να επιτύχουν τους στόχους τους τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, θα χρειαστούν μόνο περίπου δύο ώρες για να χτυπήσουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ τα ίδια τα χτυπήματα μπορούν να υλοποιηθούν ακόμη και από τον εναέριο χώρο του Ιράκ, ο οποίος θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο καταστροφής των δυνάμεων του εχθρού.

Προς το παρόν, η Βορειοατλαντική Συμμαχία προσπαθεί να αποδείξει στη Ρωσία την υπεροχή της στη Μεσόγειο, ωστόσο, όπως έδειξαν οι πρόσφατες επισκέψεις ρωσικών Tu-22M3 στη Συρία, σε περίπτωση σύγκρουσης, τα ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία δικαίως ονομάζονται “δολοφόνοι αεροπλανοφόρων”, μπορούν να επιτεθούν με επιτυχία στα πλοία του ΝΑΤΟ στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Για αυτό και υπάρχουν πληροφορίες για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών, πιθανόν  F-22 και άλλων, σε βάσεις στην Α.Μεσόγειο, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή με την ρωσική πλευρά, που βλέπει να “κλείνει” το Αιγαίο στον ρωσικό στόλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας