Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Τουρκία να ξεκαθαρίσει τον τζιχαντιστικό θύλακα στην Ιντλίμπ-Συρίας

1575
τουρκία

Πλησιάζει η έκτη Σεπτεμβρίου, προθεσμία που έχει δοθεί στην Τουρκία από τη Μόσχα για να «ξεκαθαρίσει» τον τρομοκρατικό θύλακο του Ιντλίμπ στη Συρία.

Μετά τη «συνθηκολόγηση» της τουρκικής διπλωματίας στη Λιβύη, με την αποδοχή των ρωσικών κόκκινων γραμμών, που ταυτίζονται με εκείνες του Χαφτάρ και αφορούν πρωτίστως τη μη παράδοση της Σύρτης και της Αλ-Τζουφρα, πλησιάζει η έκτη Σεπτεμβρίου. Είναι η προθεσμία που έχει δοθεί στην Τουρκία από τη Μόσχα για να «ξεκαθαρίσει» τον τρομοκρατικό θύλακο του Ιντλίμπ στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, στη Συρία επαναλαμβάνεται το γνωστό σκηνικό με τους τζιχαντιστές να έχουν κλιμακώσει και πάλι τις αντεπιθέσεις τους κατά των ρωσικών στρατευμάτων, ακόμη και των κοινών περιπολιών με Τούρκους. Επομένως αναπόφευκτα θα αναλάβει εκ νέου δράση η ρωσική αεροπορία και θα αυξηθεί η πίεση, που ασκεί στην περιοχή ο τακτικός στρατός της Δαμασκού.

Τέλος, το «κλίμα» συμπληρώνεται από τη συνάντηση του Λαβρόφ στη Μόσχα με τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας. Οι συναντήσεις εκπροσώπων του Σάλεχ, που αναβαθμίστηκε σε ισοδύναμη οντότητα με την «κυβέρνηση» της Τρίπολης στο ρωσικό ΥΠΕΞ, έφερε τις διαμαρτυρίες του τουρκικού ΥΠΕΞ, που ξαφνικά θυμήθηκε ενοχλημένο τους Τατάρους της Κριμαίας και τις διώξεις τους από τις ρωσικές Αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας