Τα κυβερνητικά μέτρα φέρνουν «λουκέτα» παντού: Κυνικός τρόπος εξόντωσης του λιανεμπορίου……

Κυνικός τρόπος εξόντωσης του λιανεμπορίου

Με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν λίγο για παράταση κλειστών καταστημάτων και τη λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο «click away», δηλώνουμε τα εξής:

Θεωρούμε εμπαιγμό από πλευράς Κυβέρνησης το άνοιγμα μικρών καταστημάτων με την εντελώς ανεδαφική και ανεφάρμοστη λύση του «click away», αφού τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουμε τις προϋποθέσεις ή την ηλεκτρονική παρουσία για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μέθοδο που μας επιβάλλεται.

Οι ανακοινώσεις για εμάς, μεταφράζονται ουσιαστικά σε μια ολική καταστροφή και ανεπανόρθωτες ζημιές, που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια και με κυνικό τρόπο στον οικονομικό θάνατο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε καμία περίπτωση τα μέχρι τώρα μέτρα στήριξης δεν μπορούν να δώσουν την παραμικρή ανάσα στην αγορά με το συντριπτικό χτύπημα που δέχεται.

Βλέπουμε πλέον  τα λουκέτα στον κλάδο μας να είναι η νέα πραγματικότητα, που θα επιταχυνθεί μετά από όλα αυτά και δυστυχώς κινούμαστε σε μία τέτοια καταστροφή που τελικά φαντάζει σαν ένα καλοστημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αγοράς υπέρ των ισχυρών.

Επικαλούμαστε τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο ιός δεν μεταδίδεται στα μικρά μαγαζιά και ήμασταν πραγματικά τέλεια προετοιμασμένοι τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας να αντιμετωπίσουμε τον διαφαινόμενο κίνδυνο και να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες των πελατών μας.

Δυστυχώς γελαστήκαμε, γιατί φαίνεται περίτρανα ότι αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς και ο χρόνος μας δυστυχώς ολοένα και λιγοστεύει.

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας