“Κίτρινα γιλέκα”: 21ο Σάββατο στους δρόμους!

1136
γιλέκα

Πραγματοποιήθηκαν και σήμερα διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων” στο Παρίσι και μια σειρά άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, διαψεύδοντας τις αυταπάτες της γαλλικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. ότι το κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση.

Είναι από κάθε άποψη εντυπωσιακό το ότι οι κινητοποιήσεις, που άρχισαν πριν από πέντε μήνες, συνεχίζονται, παρά την άγρια αστυνομική καταστολή και τις απαγορεύσεις, τους θανάτους διαδηλωτών, τους χιλιάδες τραυματισμούς και τις χιλιάδες συλλήψεις.

Χαρακτηριστική ήταν και η σημερινή κινητοποίηση στο Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο μαζικές διαδηλώσεις, παρ’ όλο που μεγάλο μέρος του κέντρου είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκρούσεις με την αστυνομία έγιναν στη Ρουέν, όπου το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών ήταν εργαζόμενοι, μέλη της CGT, ενώ η αστυνομία επιτέθηκε με σφοδρή βιαιότητα και κατά των “κίτρινων γιλέκων” στη Μπουλού, στα σύνορα με την Ισπανία.

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις Λυών, Ντιζόν, Νίκαια, Νάντη, Μονπελιέ, Μπορντό και Τουλούζ. Στην Κορέζ η κινητοποίηση είχε ως κύριο σύνθημα την αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του τοπικού υδροηλεκτρικού φράγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας