Σύνοδος-Ε.Ε: Μητσοτάκης-Αναστασιάδης κατάντησαν πεκινουά της Μέρκελ-Στα “σκουπίδια” οι κυρώσεις κατά Τουρκίας

1494
αμμόχωστο
Η Ε.Ε σπαρασσόμενη, χωρίς αποφασιστικότητα και σωστό προσανατολισμό, έχει τελειώσει! Στέκεται με φόβο και με δέος απέναντι στην Τουρκία!

Η Μέρκελ παίζει τα όργανα και άβουλους και μοιραίους χορεύει στο ταψί τον κ. Μητσοτάκη και τον Αναστασιάδη.

Το θέαμα στη Σύνοδο της Ε.Ε υπήρξε θλιβερό για Ελλάδα και Κύπρο με τον διασυρμό Μητσοτάκη αλλά και Αναστασιάδη, ο οποίος επέμενε στο βέτο μέχρι την τελευταία στιγμή, για να το εγκαταλείψει πανικόβλητα, παρασυρμένος από τον εξαρχής παραδομένο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι “αντιστάσεις” και “ενστάσειςΜητσοτάκη και Αναστασιάδη στη Σύνοδο της Ε.Ε  υπήρξαν περισσότερο για να προστεθούν μερικές φράσεις κατά της Τουρκίας, στο κοινό ανακοινωθέν, ώστε να “διασωθούν” τα προσχήματα και να μπορεί να γίνει το κατάλληλο επικοινωνιακό μασάζ στην Ελλάδα, ενώ στην ουσία το αποτέλεσμα της Συνόδου της Ε.Ε ήταν μια τρύπα στο νερό για την χώρα μας .

Στη σύνοδο της Ε.Ε όχι μόνο ξέχασαν τις παραβιάσεις και προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος της Ελλάδας αλλά σφύριζαν αδιάφορα στο κοινό ανακοινωθέν για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν οι συζητήσεις στη Σύνοδο, τα γεωτρύπανα της Τουρκίας έκαναν επίδειξη ισχύος στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Στη Σύνοδο της Ε.Ε όχι μόνο δεν αποφασίστηκαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας αλλά και εδόθησαν συγχαρητήρια για τη στάση της, για το άνοιγμα διαλόγου με την Ελλάδα και την πραγματοποίηση συμφωνίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για τη λήψη μέτρων αποφυγής θερμού επεισοδίου.

Τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην χώρα μας, παραδομένα και κατευθυνόμενα και βουτηγμένα μέχρι τον λαιμό στην λογική “γερμανοαμερικανοκρατία και ξερό ψωμί”, αγνοώντας τα δεδομένα, πανηγύριζαν, σχεδόν, μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη για τα, δήθεν, επιτυχή αποτελέσματα της Συνόδου της Ε.Ε, προκειμένου να αποκοιμίσουν τα “πρόβατα“, όπως θεωρούν τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους θέλουν ραγιάδες και ξεσκονίστρες της γερμανοαμερικανοκρατίας.

Ακόμα χειρότερη, ίσως, αποδειχθεί η εξέλιξη στο ΝΑΤΟ, με την Συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας για μέτρα αποφυγής θερμού επεισοδίου. Πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι  βάλαμε τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα, αφού με όχημα το φιλότουρκο ΝΑΤΟ και την ανάγκη “αποκλιμάκωσης“, η Τουρκία θα επιχειρήσει να αλλάξει τα πολιτικοστρατιωτικά δεδομένα στο Αιγαίο από τις αρμοδιότητες, τους καταμερισμούς, τα ζητήματα των παραβιάσεων, τις ασκήσεις, μέχρι τα δεδομένα του εναέριου χώρου και της ανάπτυξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά.

Την ίδια ώρα η πρωτοκόλληση του Τουρκολυβικού μνημονίου στα επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ συνιστά άλλο ένα βήμα στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και αν η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει εντελώς τυπικό και άνευ ουδεμίας ουσίας το γεγονός.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Τουρκία αντί να χαιρετήσει την απόφαση της Συνόδου της Ε.Ε, η οποία απόφαση την έριξε στα “μαλακά”, επιτρέποντας της να προσπεράσει τον σκόπελο χωρίς αρνητικές συνέπειες σε βάρος της, έφτασε να ζητάει και τα ρέστα από την Ε.Ε, επαναβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ θα θέσει στον ελληνοτουρκικό διάλογο όλη την ατζέντα των παράνομων επεκτατικών διεκδικήσεων της.

Η Ε.Ε απεδείχθη για άλλη μια φορά διαιρεμένη και ανίκανη να προωθήσει, αποφασιστικά, σωστές κατευθύνσεις, αγόμενη και φερόμενη από τα γερμανικά συμφέροντα χωρίς όμως να έχει το οποιοδήποτε μέλλον με τον δρόμο που ακολουθεί.

Από εδώ και μπρος ένας πιο αναβαθμισμένος γερμανο-τουρκικός άξονας θα επιχειρήσει, παρά τις εγγενείς του δυσχέρειες, να προσδιορίσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, να καταστήσει την Τουρκία ηγεμονική δύναμη στην περιοχή, με Ελλάδα και Κύπρο, περίπου, δορυφόρους της και την Γερμανία  αναβαθμισμένη οικονομική δύναμη στο χώρο από τα Βαλκάνια και την κεντρική Ασία, έως την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

 

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας